Ecologisch tuinieren, slideshow, Y
Comments 13

Vlinderweelde

De resultaten van de vlindertelling waren dit jaar erg bedroevend. Toen schreef ik dat er na twee weken warmer weer alsnog heel wat vlinders zouden opdagen in de tuin. Maar ondanks de warme augustusmaanden bleven de vlinders afwezig.

Vorig week-end kwam er een eerste kentering, met een flinke toename van het koolwitjesbestand. Ik telde een twintigtal koolwitjes, maar op een afgevlogen koninginnepage, een blauwtje en een atalanta na  blonken de vlinders nog steeds uit in hun afwezigheid.
Dit week-end was dat beeld helemaal anders. De fruitberg krioelde van de koolwitjes (ik telde er net geen dertig), maar telde ook 7 dagpauwogen, 5 atalanta’s, 2 distelvlinders, een boomblauwtje, een gehakkelde aurelia (eerste waarneming dit jaar) en een kleine vos. Zulke aantallen heb ik, net zoals natuurlijk-rijk, nooit getzien.
Laten we hopen dat deze nieuwe generatie vor voldoened nakomelingen kan zorgen voor volgend jaar, zodat het vlinderbestand zich terug kan optrekken.

13 Comments

  1. Hier ook van dattum, ik zie het trouwens aan de kolen. Deze zomer bleven ze nog min of meer gespaard, op een par dagen tijd geen blad zonder gat, eitjes of rups meer te vinden.

  2. Heden heersen de vlinders volop in onze tuin. Het talrijke gefladder is niet meer bij te houden. Gek hoe alles zo ineens in een stroomversnelling kan raken.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s