Fotoverhaal van de week 35 : Windmolens

Ik vertel iedere week ’t verhaal achter één van mijn foto’s, een idee van Thomas Pannenkoek. Af en toe zullen dat echt goede foto’s zijn, soms ook wat minder geslaagde exemplaren, maar met een verhaal, dat is de rode lijn. Hier vind je meer info.

Overal in Vlaanderen rijzen windmolens uit de grond. Enkele maanden geleden werden er op de parking van ’t bedrijf waarvoor ik werk ook enkele geplaatst.

Deze windmolens staan in ’t zuiden van ’t land, in Amel. Dit is een vergezicht vanuit ons vakantiehuis waar we twee jaar na mekaar een weekje verbleven (Hanshaus). Ik zou tekenen om dit uitzicht te hebben vanuit mijn achteruin.

Nochtans starten overal in Vlaanderen buurtbewoners acties tegen ingeplande windmolens. Ook hier in de buurt, met argumenten die bij mij niet direct op veel begrip kunnen rekenen. Ik ben namelijk er namelijk fan van, van zo’n windmolens.

15 gedachten over “Fotoverhaal van de week 35 : Windmolens

 1. Ik begrijp aan geen kanten wat mensen tegen windmolens hebben, het enige argument waar ik een beetje kan inkomen is lawaai, maar meestal worden ze ingepland op plaatsen waar dit het punt niet kan zijn. Ik ben dus ook een fan.

 2. Ik heb de laatste maanden de bouw van zo een gigant van heel dichtbij mogen meemaken, want sinds een week draait er een turbine op nog geen 50m van m’n bureau. Het zijn knappe staaltjes van techniek en ze hebben ook hun risico’s, maar ik ben er van overtuigd dat de rit naar ’t werk veeeel gevaarlijker is .
  Mooie foto trouwens. Ik denk dat ik m’n fototoestel een dezer dagen ook eens ga bovenhalen om onder de molen wat plaatjes te schieten.

 3. Ik ben zeker voorstander van groene energie en dus windmolens. Er staan er al veel in Nederland. Toch kan de politiek soms rare sprongen maken. In mijn woonplaats zijn meerdere plekken waar ze prima passen; we hebben een vrij groot industrieterrein, een groot rangeerterrein en ze kunnen langs de rivier. Allemaal prima plekken redelijk ver weg van de bewoonde wereld.

  Wat wordt er besloten? We zetten ze binnen een straal van 500 meter van een aantal flats en twee woonwijken. Ja, dan krijg je gedoe. En ik moet zeggen, ik kan me daar wel iets bij voorstellen. De huidige generatie windmolens maakt van dichtbij toch echt aardig wat geluid. Al is natuurlijk de vraag wat daar op 500 meter afstand van overblijft.

  Dus kwam er een actiecommitee, zijn er handtekeningen verzameld en het meest belangrijke; alternatieve locaties voorgesteld. Dus niet alleen maar “nee” roepen, maar meedenken. Alle alternatieven zijn echter door de gemeenteraad afgekeurd en uiteindelijk is de regie aan de provincie overgedragen met de letterlijke tekst “eigenlijk is geen enkele plek in onze stad geschikt voor windmolens”. Maar tegelijkertijd wel de ambitie hebben de groenste stad van Nederland te worden ….

  Snap ik het nog?

  1. Hier worden windmolens vooral naast autostrades en op industriegeterreinen gezte., of op ’t platteland. Maar mensen hebben hier overal ten lande gebouwd, dus er woont altijd wel iemand in de buurt van zo’n windmolen

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: