Fotoverhaal van de week 32 : Kunst in het Vlaamse Parlement

Het Vlaams Parlement verzamelt koopt hedendaagse kunst van Vlaamse kunstenaars aan. Deze kunstwerken staan overal verspreid door het Vlaams Parlement. Mijn schoonbroer, die een tijdje geleden verantwoordelijk was voor het beheer van die kunstcollectie, wou er een boek over maken. En hij vroeg mij om de foto’s te maken. 3 Dagen lang foto’s maken in een gecontroleerde omgeving, met assistentie om een aantal kunstwerken te verplaatsen om een betere lichtinval te bekomen, lang moest ik daar niet over nadenken.

De tweede versie van dit boek werd enkele maanden geleden voorgesteld in het Vlaams Parlement, een gedeelte van de foto’s vind je hier terug.

De foto hierboven Joris Minne – Liggen Naakt. Een flinke uitdaging om dit werk goed in beeld te krijgen (met drie flitsers en twee reflectieschermen).

Ik vertel iedere week ’t verhaal achter één van mijn foto’s, een idee van Thomas Pannenkoek. Af en toe zullen dat echt goede foto’s zijn, soms ook wat minder geslaagde exemplaren, maar met een verhaal, dat is de rode lijn. Hier vind je meer info.

12 gedachten over “Fotoverhaal van de week 32 : Kunst in het Vlaamse Parlement

    1. En waarom niet? De werken worden aangekocht door een team van experten, en heel veel van de aangekochte werken zijn ondertussen een veelvoud van de aankoopprijs waard.
      Het is een manier om veelbelovende kunstenaars financieel en publicitair te steunen.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: