Plant van de Maand Juli 2016 : Verbena ‘Lavender Spires’

Vorige week sprak ik reeds over Verbena bonariensis, vandaag is Verbena ‘Lavender Spires’ mijn plant van de maand juli.  Deze plant is een kruising ontdekt door Marina Christopher, en kocht ik vorig jaar aan tijdens de tuindagen van Beervelde. De plant zou volledig winterhard zijn.

De plant is enorm transparant (meer nog dan Verbena bonariensis); en geeft een sterk verticaal effect. De aartjes bloeien van onder naar boven in ringen, zodat er op iedere aar steeds 4 tot 6 bloemen in bloei staan.

Een groot voordeel van deze plant: het is een fertiele plant. Terwijl zaailingen verbena bonariensis wieden zowat een dagelijks bezigheid is (duizenden zaailingen worden hier ieder jaar opnieuw gewied), geeft deze V. hastata dat probleem dus niet. De plant is wel erg makkelijk te vermeerderen, uit 15 stekken kweekte ik 14 jonge planten op. Ik maak wat meer plaats voor deze schoonheid, ik denk dat ze pas echt tot haar recht komt wanneer ik er een groot veld van aanplant.

12 gedachten over “Plant van de Maand Juli 2016 : Verbena ‘Lavender Spires’

    1. Ahh het zaad is aangekomen, fijn om dat te horen. Ik hoop dat er iets uitkomt (de koekoeksbloem zaait zich hier zo vlit uit dat het me zou verbazen indien dat niet lukt).
      Deze moet je dus stekken, ik heb 14 jonge plantjes uit 15 stekken gehaald, die plantjes gaan dit week-end de grond in. Dan heb ik een oppervlak van 2 m² met deze schoonheid.

  1. Oproep: ik volg de Fruitberg nu al enkele jaren en ben sinds juli deze zomer op zoek naar deze prachtige Verbena…Is er iemand die mij verder kan helpen of kan ik ze bij jullie krijgen?

    Ik weet intussen dat ze relatief eenvoudig te stekken is? Je weet maar nooit…in elke geval boeiende blog voor elke tuinliefhebber.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: