Fotoverhaal van de week 31 : Stoomtrein

Ik vertel iedere week ’t verhaal achter één van mijn foto’s, een idee van Thomas Pannenkoek. Af en toe zullen dat echt goede foto’s zijn, soms ook wat minder geslaagde exemplaren, maar met een verhaal, dat is de rode lijn. Hier vind je meer info.

Vivarais is een streek in de Ardêche. Op de chemin de fer du vivarais rijdt nog steeds een stoomtrein. Dat heeft blijkbaar aantrekkingskracht bij veel mensen. Vraag me niet waarom, zelf haat ik die dingen, we zijn met reden overgestapt naar elektrische en diesellocomotieven (de stank wanneer je op een stoomtrein zit is gewoon niet te harden). Zeker wanneer, je zoals op deze trip, door een aantal redelijk lange tunnels moet rijden.

Maar wij moesten die dag dus de trein nemen, als onderdeel van onze fietstocht doorheen de Ardêche. Gelukkig wordt de stoomlocomotief nog slechts enkele keren per week ingezet, en reden wij met een iets modernere locomotief. 

 

8 gedachten over “Fotoverhaal van de week 31 : Stoomtrein

  1. Ach, het zal allemaal wel met nostalgie te maken hebben. De hang naar de zogezegde romantiek van het verleden is bij veel mensen erg groot.
    In onze regio worden er regelmatig oude tractoren van stal gehaald die vervolgens in kolonne door de dorpskom tuffen. En tuffen it is, zeg ik u.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: