Fotoverhaal van de week 21 : Bergen verzetten

Ik vertel iedere week ’t verhaal achter één van mijn foto’s, een idee van Thomas Pannenkoek. Af en toe zullen dat echt goede foto’s zijn, soms ook wat minder geslaagde exemplaren, maar met een verhaal, dat is de rode lijn. Hier vind je meer info.

Zolang onze kinderen nog met ons mee op vakantie gingen, was onze bestemming meestal een weekje bergen. Iedere dag één of meerder bergen temmen, de eeuwige sneeuw opzoeken, de kinderen trakteren op kaiserschmarrn in een berghut, zoeken naar marmotten of gemsen…

Geen berg te hoog indien ze dat hoorden. Meestal in de eerste week van augustus, het is er dan ook redelijk rustig. En liefst in een bergstation (dus ergens rond de 1500 m hoog). Want in zo’n bergen zoek je toch vooral de rust op. Ik krijg er ook steeds de idee dat de mensen ter plekke op een ander ritme leven, minder gejaagd, meer volgens de seizoenen.

Zolang het weer ter plaatse goed is, is het er wondermooi. Op één jaar na hebben we er steeds geluk gehad met het weer, het durfde er ’s avonds wel eens stevig te onweren, maar dan zaten wij al lang met onze benen onder tafel in ’t restaurant. En zelfs dat éne jaar dat het weer tegenviel, had zijn charme.

 

Veel meer dan in het vlakke Vlaanderen maken zo’n hoge bergen duidelijk dat je een nietig klein schepsel bent tov de machtige elementen…

10 gedachten over “Fotoverhaal van de week 21 : Bergen verzetten

  1. Wij hebben ook nooit een bergvakantie gedaan met onze kinderen. Gewoon omdat het waterratten waten die genoten van zee en zwembad (dat je in Zwitserland of Oostenrijk ook wel kan hebben uiteraard).

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: