Fotoverhaal van de week 12: Melkwezer

Ik vertel iedere week ’t verhaal achter één van mijn foto’s, een idee van Thomas Pannenkoek. Af en toe zullen dat echt goede foto’s zijn, soms ook wat minder geslaagde exemplaren. Hier vind je meer info.

Wanneer we op reis zijn op een ander, valt de schoonheid ons onmiddellijk op. De weidse landschappen, de bergtoppen, de diepe dalen, de uitgestrekte zee. Maar ons eigen vlakke Vlaanderen kan ook best mooi zijn. Dit is een foto die ik maakte tijdens een wandeling op enkele km van onze woning, op een redelijk zonnige (maar erg koude) winterdag.

Het grappige van deze foto is dat dit uitzicht a-typisch is voor Tienen. In de verte zie je iets wat op een bos lijkt, eerder zelden in deze streek. De gewone weiden vooraan zijn dat ook, want het leeuwendeel van de vruchtbare grond in onze streek wordt gebruikt om bieten, graan of fruit te telen. En dit is ook het enige ‘vlakke’ landschap in de buurt, de meeste vergezichten zijn meer glooiend. En net zoals overal in Vlaanderen, is er meestal wel ergens bebouwing, hier dus niet. Wel een mooi plekje.

 

10 gedachten over “Fotoverhaal van de week 12: Melkwezer

  1. Ik hou wel van dat soort vergezichten. Het idee van een bos kan natuurlijk wel bedriegen, zo kijken wij achter in de tuin ook uit op een bos, terwijl het in werkelijkheid slechts een strook van een 3 meter is.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: