Fotoverhaal van de week 10: De laatste foto

Ik vertel iedere week ’t verhaal achter één van mijn foto’s, een idee van Thomas Pannenkoek. Af en toe zullen dat echt goede foto’s zijn, soms ook wat minder geslaagde exemplaren, maar met een (kort) verhaaltje erbij. Hier vind je meer info.

Deze week nog eens een foto uit Leuven. Dit is één van de laatste foto’s van mijn laatste nachtelijke fotouitstap. Terwijl ik foto’s van Fonske ben aan ’t nemen, met op de achtergrond het stadhuis van Leuven met kerstverlichting, komt een groep jongeren bij me staan. Ze vragen me eerst of ik een professionele fotograaf ben (niet dus), en willen daarna weten wat mijn fotomateriaal kost. Ik antwoord dat ontwijkend, met een boutade ‘Meer dan dat mijn vrouw denkt dat het kost’. Het is die avond nog niet zo laat, in de kerstperiode, dus er is nog wel behoorlijk wat volk op straat. De jongeren blijven nog wat hangen. Ik blijf nog wat verder fotograferen, om niet te laten zien dat ik me niet op mijn gemak voel, en stap nadien terug naar ’t station.

Maar wanneer ik in de trein richting Tienen zit, besluit ik dat ik geen zin meer heb om met zo’n duur materiaal ’s nachts op mijn eentje door de stad te lopen.

De foto misschien ook nog even? Fonske komt waarschijnlijk nog terug in deze serie, ik heb er echt ettelijke foto’s van genomen. Dat heeft waarschijnlijk te maken met ’t feit dat ik enkele jaren in Leuven heb gestudeerd.

De belichtingstijd is zo ingesteld dat mensen op de achtergrond vervagen maar niet helemaal verdwijnen.

13 gedachten over “Fotoverhaal van de week 10: De laatste foto

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: