Solitair

Solitaire bijen determineren laat ik aan anderen over. Er zijn er zoveel, en de verschillen zijn vaak erg klein. Dit exemplaar op de Helianthus ‘Lemon Queen’ viel écht wel op, ook uitzonderlijk groot voor een solitaire bij.

Op die Helianthus is trouwens heel wat te beleven. Deze solitaire bij is volgens mij een Kegelbij, meer bepaald de gewone kegelbij?Dat is nochtans een vrij zeldzaam beestje, dus waarschijnlijk vergis ik me.

11 gedachten over “Solitair

  1. Heel lastig, om deze beestjes op naam te brengen. Soms lukt het, maar meestal niet. De bovenste solitiare bij lijkt wel te suggereren, dat hij een wesp is.

  2. Ok, weer wat bijgeleerd. Er is dus niet dé bij maar er zijn meerdere soorten. Maar als ze steken blijft het wel dezelfde pijn, niet ?

      1. Dan zou je wel eens kunnen verschieten. Er zijn er die wel degelijk een angel hebben , alleen geraken de meeste niet door onze huid. Wat het determineren betreft: de Facebook groep Solitaire Bijen en waarnemingen.be zijn voor mij een grote hulp. Maar met meer dan 300 soorten blijft het moeilijk maar o zo plezant. ;-).

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: