Het muntvlindertje (foto boven) is een piepklein vlindertje (10-15 mm) dat ik hier vooral op de kruiden terug vind (Origanum, Mentha, Calamintha). Vroeger trof ik hem occasioneel aan, maar tegenwoordig zie ik ze in grote aantallen. Toch is het kleinood ontiechelijk moeilijk te fotograferen, omdat ze nogal onrustig zijn en vaak diep in de planten rondfladderen.
De voorbije weken zagik de vlinderaantallen aanzwellen, naast het alomtegenwoordige koolwitje, zie ik hier nu ook geregeld Atalanta, Dagpauwoog, Distelvlinder, Kolibrivlinder, Kleine vos, Boomblauwtje, Gamma-uil,… Alsof ze allemaal van de partij willen zijn bij de vlindertelling dit week-end.
Deze Gehakkelde Aurelia was mijn eerste waarneming van deze vlinder dit jaar.


Enkele andere vlinders blinken nog steeds uit doo rhun afwezigheid in mijn tuin, zo heb ik ook dit jaar nog geen enkel zandoogje in de Fruitberg gezien.
Ahhh… zo mooi…
Lie(f)s.
Absoluut, en zeggen dat er vroeger zo veel meer waren
Met de opgesomde vlindersoorten heb je toch al een grote diversiteit, je kan niet alles hebben 🙂 Ze kunnen nu eenmaal niet uit het niets komen, zo wacht ik al lang op het icarusblauwtje en de kolibrivlinder maar ik zie ze niet.
Ik kan inderdaad niet alles hebben, maar ze zijn toch welkom. Ik ben best tevreden hoor
Mooie score al! Ik ben wel jaloers, want de aantallen zijn hier de laatste jaren teruggelopen. Mijn vlinderstruiken komen nu in bloei en dat zal meer vlinders aantrekken.
Heb gereageerd op je opmerking over tekenpreventie op mijn voorlaatste blog.