Vlinders

Het muntvlindertje (foto boven) is een piepklein vlindertje (10-15 mm) dat ik hier vooral op de kruiden terug vind (Origanum, Mentha, Calamintha). Vroeger trof ik hem occasioneel aan, maar tegenwoordig zie ik ze in grote aantallen. Toch is het kleinood ontiechelijk moeilijk te fotograferen, omdat ze nogal onrustig zijn en vaak diep in de planten rondfladderen.

De voorbije weken zagik de vlinderaantallen aanzwellen, naast het alomtegenwoordige koolwitje, zie ik hier nu ook geregeld Atalanta, Dagpauwoog, Distelvlinder, Kolibrivlinder, Kleine vos, Boomblauwtje, Gamma-uil,… Alsof ze allemaal van de partij willen zijn bij de vlindertelling dit week-end.

Deze Gehakkelde Aurelia was mijn eerste waarneming van deze vlinder dit jaar.

Koolwitje op Verbena
Het – indien wakker – totaal onfotografeerbare Gamma-uiltje. Een soort ADHD-vlinder die geen seconde stilzit. tenzij hij slaapt, zoals hier tussen de Stachys.

Enkele andere vlinders blinken nog steeds uit doo rhun afwezigheid in mijn tuin, zo heb ik ook dit jaar nog geen enkel zandoogje in de Fruitberg gezien.

5 gedachten over “Vlinders

  1. Met de opgesomde vlindersoorten heb je toch al een grote diversiteit, je kan niet alles hebben 🙂 Ze kunnen nu eenmaal niet uit het niets komen, zo wacht ik al lang op het icarusblauwtje en de kolibrivlinder maar ik zie ze niet.

  2. Mooie score al! Ik ben wel jaloers, want de aantallen zijn hier de laatste jaren teruggelopen. Mijn vlinderstruiken komen nu in bloei en dat zal meer vlinders aantrekken.
    Heb gereageerd op je opmerking over tekenpreventie op mijn voorlaatste blog.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: