Plant van de maand juli : Helenium

Ondertussen is de maand juli al weer half voorbij (wat gaat het toch snel in’t seizoen), en is het tijd om een plant van de maand aan te duiden, naar aanleiding van het initiatief van natuurlijk-rijk.be .

Helenium ‘Fata morgana’

Er zijn op dit ogenblik véél kandidaten, maar er kan er maar ééntje uitverkoren zijn. Mijn keuze deze maand is Helenium, het zonnekruid. Een probleemloze plant voor een zonnige stek in de tuin, die lang bloeit (juni – september) en heel wat insecten lokt. De bloemen zijn verkrijgbaar in alle tinten van geel over oranje naar rood tot donkerbruin, en er bestaan ook enkele hogere soorten . Zelf heb ik twee variëteiten uitgekozen uit de tientallen of zelfs honderden variëteiten die er bestaan.

Helenium ‘Moerheim Beauty’

De bloemenvorm is erg apart, met de karakteristieke ronde bloemknop. De variëteiten in mijn tuin hebben beiden sterk afhangende bloemblaadjes rond de bloemknop, speciaal uitgekozen omdat zo de karakteristieke bloemvorm nog meer in de verf wordt gezet.

De planten groeien probleemloos, als je ze maar voldoende zon aanbiedt.

Solitaire bij op H. Moerheim Beauty

8 gedachten over “Plant van de maand juli : Helenium

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: