Amsonia

Deze blauwe ster is een plant waarvan ik verwacht had dat hij het niet goed zou doen in mijn tuin, vanwege te natte grond. Ik was er vanuit gegaan dat ik de planten grotendeels kwijt zou geraakt zijn na deze door- en doornatte winter.

Maar niets is minder waar, de planten zijn bovendien flink gegroeid en beginnen mooie pollen te vormen. Terwijl er niet veel verschil is qua bloei, ben ik toch eerder te vinden voor het fijne blad van Amsonia hubrichtii (boven) dan voor Amsonia salicifolia (onder).

10 gedachten over “Amsonia

  1. Na jouw beschrijving ging ik zoeken op de plek, waar ik vorig najaar twee amsonia’s heb geplant. Niets. Het zal de natte winter dan wel zijn.
    Ze dragen prachtige bloempjes, ik kan me je voorkeur voor de hubrichtii voorstellen.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: