Paeonia ‘Abalone Pearl’

Terwijl de andere pioenen nog zeker twee weken op zich laten wachten staat ‘Abalone Pearl’ volop in bloei. Deze pioen is één van de vroegstbloeiende pioenen, halfgevuld en door de koraalroze kleur niet direct de meest subtiele pioen in de tuin.

Pioenen horen thuis in het rijtje oude planten, die uit de mode zijn geraakt. Maar van modegrillen  trek ik mij geen fluit aan, en dus staan er 9 verschillende pioenen in de tuin.

Want zelf hou ik wel van de planten. Niet alleen vanwege de bloemen, maar ook het blad is erg mooi. En ze passen echt in ’t soort tuin dat ik voor ogen heb.

15 gedachten over “Paeonia ‘Abalone Pearl’

  1. Ik trek me ook niets aan van ouder- of nieuwerwets, ik heb ze ook in de tuin al weet ik niet welk type juist. Ik zie dat je ze ook in een ‘kooi’ zet (bij mij een restje Bekaertdraad), het doet er altijd om dat net als die in bloei staat er een stevige regenbui langskomt die ze anders allemaal op de grond doet belanden.

  2. Het is een prachtige pioenroos. Ik heb zelf één pioen. die maar één bloem geeft, die dan wel heel mooi is 😉
    En modeplanten of niet-modeplanten: daar kun je je niet mee bezighouden; het gaat er maar om wat in het tuinplaatje past, dat je in je hoofd hebt.

  3. Wow, qua “rozigheid” kan die tellen! Ook bij ons in de tuin staat een pioen, gered uit de tuin van een oude tante. Die zal binnenkort ook weer zijn mooie dieprode bloemen ontplooien.
    En gelijk heb je , blijf je zeker niks aantrekken van de modegrillen 🙂 .

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: