Vreemde eend in de bijt

Het geslacht Cornus is bij tuiniers voornamelijk gekend vanwege de prachtige bloeiende heesters uit het geslacht. Denk maar aan Cornus florida, Cornus kousa maar ook de inheemse Cornus mas is een mooie verschijning.
Maar naast een hele resem heesters, omvat dit geslacht ook twee vaste planten waaronder Cornus canadensis, een bodembedekende vaste plant die groeit met ondergrondse rhizomen en ongeveer 20 cm hoog wordt.  Net zoals de andere telgen uit het cornus-geslacht, heeft deze plant de typische blad- bloemvorm van Cornus.
Vorig jaar plantte ik deze schaduwminenr onder de Philadelphius delavayi. Of deze schoonheid het zou doen was een groot raadsel, want de plant is nogal veeleisend qua standplaats. Maar een jaar later lijkt het toch een succes, want ik zie hier en daar nieuwe scheuten.
Na de bloei verschijnen rode vruchten, die net zoals bij Cornus kousa eetbaar zijn. Het is me niet duidelijk of ze lekker zijn, misschien controleer ik dit wel eens deze herfst.

8 gedachten over “Vreemde eend in de bijt

      1. Door jouw duwtje in de rug, dan toch ook eens geprobeerd. Als ’t bij jou lukt misschien hier dan ook (dacht dat het een natte veenplant was). Ik vond het plantje aan 3 euro ’t stuk. Proefveld gemaakt met 3 exemplaren. Ben benieuwd nu. grts.

  1. Erg mooie soort voor veenachtige, vochthoudende schaduw. En onder bomen is het meestal gauw droog, daarom durf ik hem toch niet aan.

    1. Hier staat de plant in erg zware grond, die altijd enigszins nat blijft in de schaduw (behalve onder de dennebomen van de buren, maar daar staat het kleinood dus niet)

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: