Blikvanger

Magnolia laevifolia staat op het etiket van deze plant. De plant is de voorbije jaren twee keer van naam veranderd. Eerst was het Michelia yunnanensis, nadien Magnolia danica. Dat soort fratsen ondermijnt mijn pleidooi voor ’t gebruik van Latijnse namen van enkele dagen geleden…

Wat de naam ook mag zijn, de struik is oogstrelend mooi, met kleine magnolia-vormige bloemen. De struik is bovendien wintergroen. Hij staat nu twee jaar  in de tuin, toen ik hem kocht was hij 50 cm hoog, ondertussen een forse struik vol bloemen.

De struik zou niet helemaal winterhard zijn. Hij staat hier op de warmste plek in de tuin, maar een echte test hebben we nog niet gehad. De eerstvolgende échte winter zou voor deze wel eens kunnen tegenvallen. Maar ondertussen kan ik er volop van genieten.

De bloemknoppen zijn omgeven met een mooie, goudkleurig omhulsel.

10 gedachten over “Blikvanger

  1. Hier staat op een beschutte plek iets gelijkaardigs (van Genker plantencentrum) sinds vorig jaar; ik kocht hem nog als een Michelia. Er bestaat zoiets als de magnolia society met de stambomen en juiste benamingen maar daar raak ik helemaal het noorden in kwijt.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: