1 2 3 …

Terwijl elders de katten het vogeltellen verhinderen, telt onze kat gewoon mee, vanachter het schuifraam.

De laatste weken werden de vetbollen in versneld tempo opgegeten door een bende rondhangende spreeuwen. Wat me deze week opviel was het zaad dat ik op de grond gooide erg snel weg was, het was duidelijk dat er heel wat vogels zich te goed deden aan ’t voer….

Maar omdat ik doorheen de week werk, wist ik niet wat voor vogels de voorbije 3 weken 20 kg zaad hadden opgegeten. Toen ik vanmorgen beneden kwam, werd me duidelijk waarom dat zaad er zo snel doorheen vloog…Ik telde niet minder dan 18 turkse tortels, 8 kauwen en een houtduif.  Een tiental spreeuwen was ondertussen vakkundig bezig de vetbollen die ik twee dagen ervoor had uitgehangen op te eten.

De vetbollen werden dan maar even aangevuld, ik strooide nog een pak extra voedsel uit en plaatste me achter het venster, samen met onze kat. Dit is het resultaat:

Turkse tortel 18
Kauw 8
Merel 1
Houtduif 1
Spreeuw 11
Koolmees 4
Pimpelmees 3
Vink 38
Groenling 6
Roodborst 1
Ringmus 2
Kraai 2
Heggenmus 1
Ekster 1

Verder spotte ik ook een eekhoorn. Net zoals vorig jaar geen kepen in de tuin. De vogels die ik wel had verwacht (want zowat altijd aanwezig in de tuin) zijn gaaien en de grote bonte specht. Misschien doe ik morgen nog eens een poging.

15 gedachten over “1 2 3 …

  1. Zaterdagvoormiddag, enkele keren kijken en dan tellen als er véél zit. De tortelduiven zijn ’s morgens geteld (later op de dag waren ’t er maar 17), alsook de kauwen (niet meer gezien later op de dag)

 1. 20 kilo op 3 weken… ?! Da’s wel héél veel !
  Hier, in ’t pottentuintje is het beperkt. Enkele meesjes, enkele mussen, en af en toe een merel. Soms kan ik 2 dagen wachten om bij te strooien. De mezenbolletjes zijn dit jaar blijkbaar minder geliefd.
  Lie(f)s.

 2. Om zo’n grote groepe tortels hun honger te stillen, daar moet een man voor gaan werken 🙂 Maar ’t zijn wel elegante vogels die naar ’t schijnt monogaam blijven tot er eentje van het paar sterft. Ik heb één koppeltje en ’t is knap om zien hoe ze alles samen doen. Wat een vinkenbende ook!

 3. Tja, duiven worden niet voor niets vliegende ratten genoemd.
  En als u me nu even met rust wilt laten; ik ben aan het tellen. 😉

 4. Mooi gevarieerd lijstje . Ook bij ons sprong het hoge aantal vinken in het oog en mag ik bijna zak vogelvoer nummer 3 aanslepen , want hier eten de echte ratten ook aardig mee . Die eekhoorn is hopelijk een blijver.

 5. Het lijkt wel een soort natuurgebied met al die vogels! (wat een leuke foto is dat trouwens weer van dat vogeltje, heel mooi!)

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: