Eerste Gezicht Jaargang 2 / December

Morgen is het 1 december, wat vliegt de tijd toch voorbij… Hier is dus een nieuwe aflevering van het Eerste Zicht , een stokje dat in 2012 in mei werd gegooid door Annetanne. Iedere eerste dag van de maand toonden meerdere bloggers een overzichtsfoto van hun tuin, om de evolutie van die tuin te laten zien. De meeste bloggers zijn er begin 2014 (of vroeger) mee gestopt, maar mijn doel is om dit enkele jaren vol te houden zodat er op termijn een time-lapse van de ontwikkeling van de tuin overblijft. De foto’s worden per beeldhoek in een slideshow opgenomen.

Hiermee sluiten we jaargang 2 van dit item af, een jaar waarin weer duidelijk heel wat vooruitgang werd geboekt. Ik ben blij dat ik deze oefening blij volgen, het lijkt allemaal al zo lang geleden, maar begin Jaargang 1 was de tuin nog het grote niets..

Iedere foto is aanklikbaar, zodat je een groter exemplaar te zien krijgt indien je dat wenst.

Voortuin.

De voortuin wordt mand na maand weer wat kaler. Op geranium ‘Rozanne’ en ‘Patricia’ na staan er nog enkele Anemone ‘Honorine Jobert’ in bloei, verder zijn er nog wel enkele herfsttinten. het verval dat vorige maand was ingezet zet zich met rasse schreden verder.

Slideshow : Evolutie http://supermasj.zenfolio.com/p898793373/slideshow.

Nectartuin

Ook in de nectartuin blijven alleen Verbena bonariensis, Salvia uliginosa en de geraniums voor kleur zorgen. Op een eenzame hommel na zijn de insecten nu ook zo goed als verdwenen.

> Slideshow : http://supermasj.zenfolio.com/p692170129/slideshow

Terras


Rond het terras is ook alles uitgebloeid.
En : http://supermasj.zenfolio.com/p627678542/slideshow

Tuin achter de woning

In de gele border zie je hier en daar wat geel van Scabiosa ochroleuca en Rudbeckia. Maar ook dit stuk is al volop in winterstemming.

Hopla!: http://supermasj.zenfolio.com/p964328696/slideshow

Schaduwtuin

De Hosta zijn ondertussen bijna allemaal ‘weg’. De stokjes die je kan zien staan zijn saté-stokjes en geeft de positie van alle planten weer. Zo kan ik in februari opnieuw geurbolletjes ingraven ter bestrijding van de woelmuizen zonder daarbij planten te verknoeien. Het afgevallen notenblad blijft hier gewoon liggen,met het oog op het opbouwen van een goede humuslaag.

Voilà : http://supermasj.zenfolio.com/p574527728/slideshow

Pruimenhaag

Het is hier allemaal kaal. De borderzomen onder de pruimen- en perenbomen zijn netjes gewied.

Met de bijhorende slideshow http://supermasj.zenfolio.com/p1045601173/slideshow

8 gedachten over “Eerste Gezicht Jaargang 2 / December

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: