Vol

Terwijl het eind juli te warm was om in de tuin te werken, houden de hemelsluizen vanaf begin augustus opendeurdagen. Werken in de Fruitberg is zo goed als onmogelijk, omdat het te nat is in de Fruitberg. Wieden op natte leemgrond is onbegonnen werk, snoeien doe ik alleen wanneer het droog is, het gras is te nat op af te rijden

Maar zoals één of andere Nederlandse bondscoach enkele jaren geleden zei ‘Ieder nadeel heb zijn voordeel’. En dus heb ik vorig week-end een reeks planten opgedeeld. Eerder een taak voor eind september of oktober, maar gezien de huidige meteorologische omstandigheden én de verwachtingen kan dat ook nu zonder probleem. Het grote voordeel is dat de opgedeelde planten nog meer dan een maand extra hebben om aan te slaan, en volgend jaar al wat forser zouden moeten zijn.

In tuinen kan je door delen ook vermenigvuldigen, raar maar waar.  Onder andere deze Geum rivale werd dit week-end onder handen genomen

Als het de komende dagen een beetje droger is, ga ik volgend week-end een aantal borders herplanten, het is volgens mij ideaal plantweer.

En als het dan volgens de voorspellingen in toch nog écht droog zou worden, heb ik nog wel wat regenwater als reserve. Want geloof me of niet, mijn regenputten zitten tjokvol. En dat zeg ik zonder nakijken, gewoon ‘gut feeling’

8 gedachten over “Vol

  1. Wieden, snoeien, gras maaien: ain’t no stopping me. 😉
    Met verplanten wacht ik toch nog even; de planten zijn nog niet “in rust”. En – help het me hopen – er wordt een nazomertje voorspeld.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: