Micro-zicht – Juli

Een tijdje geleden lanceerde Zem haar eerste ‘bodemzicht‘. Iedere maand een foto van een m² tuin, om de evolutie doorheen het jaar op te volgen. In tegenstelling tot het Eerste Gezicht geen wijds beeld van de tuin, maar de evolutie van een klein stukje tuin. Een knap idee, en dus treed ik met plezier in haar voetsporen. Ik pas het wel lichtjes aan voor mijn tuin, het stukje dat ik toon is de pioenenborder van de voortuin, ongeveer 6m² groot.

https://i0.wp.com/supermasj.zenfolio.com/img/s7/v158/p424396318-6.jpg

Dit tsukje border staat er nu behoorlijk leeg bij, omdat alle Verbascum chaixii is teruggeknipt. Zo voorkom ik het mateloos spontaan uitzaaien en over 6-8 weken zullen de planten ook nog eens opnieuw bloeien. Ze waren ook helemaal aangetast door meeldauw.
Zowel de Echinacea, Geranium en sinds twee weken ook de herfstanemoon staan nu in bloei, maar ’t stukje border zager vorig jaar beter uit. Waarschijnlijk een gevolg van de droogte (dit stukje tuin staat van 8h tot 19h in de zon, en ten dele afgeschermd onder de vrij brede dakgoot )
De klimroos is ondertussen uitgebloeid, maar is wel nog flink aan ’t groeien. Volgend jaar ziet het er hier beter uit, zeg ik U.
https://i0.wp.com/supermasj.zenfolio.com/img/s4/v63/p168434423-4.jpg


4 gedachten over “Micro-zicht – Juli

  1. Leuk! Weer een micro-update-project erbij om te volgen. Die van Zem hield ik al eens regelmatig in de gaten. Ben benieuwd wie met de eerste bewegende time-lapse gaat komen 🙂 dat lijkt me helemaal te gek.

  2. Ja, de verbascums gaven het geheel een flinke lift, maar zo gaat het…. ze zijn uitgebloeid en raakten aangetast. Hopelijk bloeien ze opnieuw.
    Het gaat versneld naar het einde van de zomer toe, en dan hoort er al enig verval bij.
    Droge stukjes tuin blijven trouwens best moeilijk…

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: