Eerste Gezicht Jaargang 2 / Augustus

Het is vandaag 1 Augusus, het moment om jullie een nieuwe aflevering van het Eerste Zicht voor te schotelen, een stokje dat in 2012 in mei werd gegooid door Annetanne. Iedere eerste dag van de maand toonden meerdere bloggers een overzichtsfoto van hun tuin, om de evolutie van die tuin te laten zien. De meeste bloggers zijn er begin 2014 (of vroeger) mee gestopt, maar mijn doel is om dit enkele jaren vol te houden zodat er op termijn een leuke time-lapse van de ontwikkeling van de tuin overblijft. De foto’s worden per beeldhoek in een slideshow opgenomen.

Iedere foto is aanklikbaar, zodat je een groter exemplaar te zien krijgt indien je dat wenst.

Voortuin.

Dit stukje tuin ziet er ondertussen toch weer een beetje anders uit. Naast de nog steeds weelderig bloeiende Verbena bonariensis springt onder meer de Hydrangea ‘Silver dollar’ nu in het oog. Dankzij de regenstoom van gisteren hangen de bloemen wel een beetje door, maar dat is nu niet direct een ramp.

Slideshow : Evolutie http://supermasj.zenfolio.com/p898793373/slideshow.

Nectartuin

Van maand tot maand verschuiven de accenten, maar het blijft een bont zooitje, en dat is de bedoeling. De insecten zijn er tevreden mee, en ik dus ook. Op enkele kleine wijzigingen na zullen hier in ’t najaar ook bijna geen wijzigingen doorgevoerd worden. Er zijn ook hier heel wat platgeslagen planten door de stortbuien.

Het zicht vanuit het salon is in ieder geval erg leuk op ’t moment…

> Slideshow : http://supermasj.zenfolio.com/p692170129/slideshow

Terras

De Verbena bonariensis belemmert het zicht nog steeds. En terwijl de gele Ligularia prezwalski uitgebloeid is, start de oranjekleurige Ligularia dentata ‘Othello’De gele vlekken achter die Verbena is Rudbeckia. Links vooraan, ziet U Gaura lindheimeri ‘Whirling Butterflies’ en Aster divaraticus. En : http://supermasj.zenfolio.com/p627678542/slideshow

Tuin achter de woning

Ondertussen is het duidelijk waarom dit de ‘Gele border’ heet. Ik ben er wel niet helemaal tevreden van, er zal hier in de winter nog menig plant van plaats veranderen. De belangrijkste blikvangers vormen Rudbeckia, Hemerocallis en Helenium.
Het gazon staat er nu mooi bij. Zonder sproeien met rotzooi, egaal groen gras. De komende jaren zal er steeds meer klaver en madeliefjes ingroeien, maar dat deert mij niet.

Hopla!: http://supermasj.zenfolio.com/p964328696/slideshow

Schaduwtuin

De planten in de schaduw doen ondertussen ook vrolijk verder hun ding. De notelaar is zo overladen met vruchten dat het steeds moeilijker wordt om de foto te maken (vandaar ook de bamboestok om een tak te ondersteunen). Ik heb de hangmat even weggenomen om een beter beeld te geven op het achterste deel van de schaduwtuin.
Voilà : http://supermasj.zenfolio.com/p574527728/slideshow

Pruimenhaag

Peren en pruimen rijpen steeds verder. En ’t gras is ondertussen wel eens afgereden, maar terug opgeschoten. En de pompoenen zijn ook een beetje gegroeid.

Met de bijhorende slideshow http://supermasj.zenfolio.com/p1045601173/slideshow

4 gedachten over “Eerste Gezicht Jaargang 2 / Augustus

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: