De bloemenweide – vervolg

De bloemenweide-in-aanleg kon vorige week nog op heel wat scepsis rekenen onder de bezoekers. Zo hoorde ik enkele vrienden van mijn jongste zoon ‘onkruidweide’ zeggen. ’t Zijn pubers, ’t is ze vergeven.

Op een week tijd is alles nu volop in bloei gekomen. En ben ik tevreden over het resultaat.  Niet alleen omdat het eenjarige bloemenmengsel erg mooi is (’t is eigenlijk zonde dat die bloemenakker-eenjarigen over enkele jaren moeten wijken voor de vaste planten in de bloemenweide) , maar ook omdat ik nu toch heel wat vaste planten begin te herkennen in de weide. Hier en daar staan zelfs enkele van die vaste planten in bloei (en dan niet alleen de niet zo lang geleden aangeplante vaste planten).

De bolderik komt nu ook in bloei.

Aan de hoogte van het loof is wel duidelijk te zien dat de grond nog veel te rijk is, maar door dat weelderig groeiend loof te maaien en af te voeren zal het verarmen van mijn rijke grond eindelijk starten.

We gaan in ieder geval nog enkele weken wachten met het maaien, en ondertussen genieten van ’t uitzicht én volgend week-end een cursus ‘Werken met de Zeis’ volgen. Na die opleiding ben ik een zeismoloog en zeismofiel. Dat zeisen is nog zoiets waar veel mensen smalend over doen, dat is toch iets voor échte alternatievelingen… “Er bestaan tegenwoordig ook bosmaaiers” Maar ik kijk er naar uit, naar dat zeisen.

Ik had er nooit bij stilgestaan dat klaprozen zo’n insectenlokkers waren. Alle bloemen krioelen van de zweefvliegen, solitaire bijen en hommels

 

19 gedachten over “De bloemenweide – vervolg

  1. Zeer mooi! een 8tal jaar geleden had ik er ook één gezaaid. Hetgeen ik vergeten was om in de eerste jaren de zaadvoorraad genoeg manueel aan te vullen. Veel succes ermee!

  2. De jeugd heeft geen respect meer meneer! 😉
    Ik ben ook fan van die eenjarigen. Daarom oogst ik elk jaar ook een hoop zaad, om ’t jaar daarop een nieuw stukje in te zaaien of om een zone waar het gras weer de overhand nam terug ‘naar af’ te sturen.

  3. Wat een leuke wei is het al geworden, verrassend! En nu volgen wat daar allemaal gaat gebeuren…
    Succes met de zeiscursus, het is zo’n mooie beweging, dat seizen.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: