Eerste Gezicht Jaargang 2 / Juli

Het is vandaag 1 Juli, het moment om jullie een nieuwe aflevering van het Eerste Zicht voor te schotelen, een stokje dat in 2012 in mei werd gegooid door Annetanne. Iedere eerste dag van de maand toonden meerdere bloggers een overzichtsfoto van hun tuin, om de evolutie van die tuin te laten zien. De meeste bloggers zijn er begin 2014 (of vroeger) mee gestopt, maar mijn doel is om dit enkele jaren vol te houden zodat er op termijn een leuke time-lapse van de ontwikkeling van de tuin overblijft. De foto’s worden per beeldhoek in een slideshow opgenomen.

Iedere foto is aanklikbaar, zodat je een groter exemplaar te zien krijgt indien je dat wenst.

Voortuin.

Op dit ogenblik eist de Verbena bonariensis het leeuwendeel van de aandacht op. Voor de venster groeien zonnebloemen, dat was helemaal niet gepland, niet al te fanatiek wieden heeft zo zijn voordelen, denk ik dan.

Slideshow : Evolutie http://supermasj.zenfolio.com/p898793373/slideshow.

Nectartuin

Ook in de nectartuin komt langzaamaan volop in kleur. De hoek links is een paars/roze hoek die nu volop in bloei komt (niet helemaal zichtbaar op de foto). ’t Blijft natuurlijk allemaal nog vrij iel, en de struiken die moeten zorgen voor wat verticale elmenten moeten nog groeien, maar dat zal de komende jaren wel in orde komen. Dit stukje tuin mist alleen nog enkele flinke pollen ‘Delphinum’.

> Slideshow : http://supermasj.zenfolio.com/p692170129/slideshow

Terras

De Verbena bonariensis belemmert het zicht een beetje. Links zie je een deel van de gele Ligularia-bloemaren en daarachter staat Gaura in bloei.
En : http://supermasj.zenfolio.com/p627678542/slideshow

Tuin achter de woning

Geel en oranje. ’t Waren niet direct mijn favoriete tuinkleuren. Maar er zijn toch heel wat mooi gele en oranjekleurige planten. Die heb ik dus allemaal samengepakt in één border, met de originele naam ‘Gele border’. Ik vraag me al sinds het bijsturen van het tuinplan of het wel een goed idee is. Of het wel gaat werken. Of het geen kakafonie van kleuren gaat worden. De planten gaan zelf in ieder geval over tot de aktie om me te antwoorden: ze komen in bloei. Individueel kan ik de huidige bloemen allemaal best pruimen, tot hiertoe kan ik absoluut leven met het resultaat. Over enkele weken staat de Hemerocalis, de Helianthus ‘Lemon Queen’ en Cephalaria gigantea ook in bloei, en ik hoop dat ik dan hetzelfde gevoel hou.
Het gazon moet eens een beurt krijgen op de foto. Maar dat is na de fotosessie in orde gebracht.

Hopla!: http://supermasj.zenfolio.com/p964328696/slideshow

Schaduwtuin

Er is veel euh… schaduw in de schaduwtuin. En een hangmat. Het is zalig om er te vertoeven op een warme zomerdag.
Voilà : http://supermasj.zenfolio.com/p574527728/slideshow

Pruimenhaag

Terwijl de peren en pruimen rijpen (en de appels ook, maar die zie je niet op de foto), wordt het gras de klaver ook steeds hoger. Eén dezer moet ik toch eens het grasmachine uithalen denk ik.

Met de bijhorende slideshow http://supermasj.zenfolio.com/p1045601173/slideshow

10 gedachten over “Eerste Gezicht Jaargang 2 / Juli

  1. Een ding is duidelijk : het bloeit en groeit op de Fruitberg. Zaterdag ben ik nog een keer voorbijgereden en inderdaad de Verbena en de zonnebloemen eisen wel degelijk de aandacht op. Je Verbena zaailingen hebben trouwens een mooi plaatsje gekregen en staan bijna in bloei (hopelijk binnenkort ook in een logje 😉 ).

  2. Verrassend, hoe de tuin zich nu ontwikkelt. Er komt geleidelijk “weelde” in.
    En geel, oranje, rood: zelf vind ik overdaad ervan té. Maar iedereen bepaalt zelf hoe combinaties aanvaardbaar zijn, en tuinplannen zijn ervoor om te worden bijgesteld 😉

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: