Micro-zicht – April

Een tijdje geleden lanceerde Zem haar eerste ‘bodemzicht‘. Iedere maand een foto van een m² tuin, om de evolutie doorheen het jaar op te volgen. In tegenstelling tot het Eerste Gezicht geen wijds beeld van de tuin, maar de evolutie van een klein stukje tuin. Een knap idee, en dus treed ik met plezier in haar voetsporen. Ik pas het wel lichtjes aan voor mijn tuin, het stukje dat ik toon is de pioenenborder van de voortuin, ongeveer 6m² groot.Ten opzichte van vorige maand (maart) zal de flinke groei van de planten U wel in het oog springen. Paeonia, Geranium, Gilenia, Anemona én Verbascum, ze zijn allemaal erg flink gegroeid. Rechts is ook nog één en ander veranderd. De klimroos “Musquée sans soucis” is aangeplant om de steunpaal van het portiek te bekleden (en alzo bezoekers te bedwelmen met haar sterke geur). De Sanguisorbia is verhuisd naar een andere plek, om zo plaats te maken voor de Lonicera (die zelf plaats heeft moeten maken voor de klimroos). Wat schreef ik hier een maand geleden nu alweer? “Er is vorig week-end wel nog één en ander aangepast in deze border, maar voor de rest van ’t jaar ben ik niet van plan om hier nog in te grijpen.” Sterk voornemen was dat dus.

Nu is het alleen nog afwachten tot er terug kleur is in dit stukje tuin, een kwestie van dagen. Staat al ingeschreven op de planning voor deze herfst : bollen planten om de boel een beetje op te fleuren in de vroege lente.

 

https://i0.wp.com/supermasj.zenfolio.com/img/s5/v123/p415958874-6.jpg

3 gedachten over “Micro-zicht – April

  1. Nu nog af en toe een plensje regen en de groei is niet meer te stoppen. (Terwijl ik dit schrijf, regent het hier. Ein-de-lijk.)

  2. Zo nu en dan wat ingrepen: daar ontkom je niet aan. Maar binnen niet al te lange tijd zal een en ander nog meer gaan groeien en bloeien. Het wordt steeds leuker.
    En wat bolletjes in het najaar: volgend jaar vroeg in de lente nog meer feest op dit plekje.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: