Eerste Gezicht Jaargang 2 / Mei

Het is vandaag 1 Mei, het moment om jullie een nieuwe aflevering van het Eerste Zicht voor te schotelen, een stokje dat in 2012 in mei werd gegooid door Annetanne. Iedere eerste dag van de maand toonden meerdere bloggers een overzichtsfoto van hun tuin, om de evolutie van die tuin te laten zien. De meeste bloggers zijn er begin 2014 (of vroeger) mee gestopt, maar mijn doel is om dit enkele jaren vol te houden zodat er op termijn een leuke time-lapse van de ontwikkeling van de tuin overblijft. De foto’s worden per beeldhoek in een slideshow opgenomen.

Iedere foto is aanklikbaar, zodat je een groter exemplaar te zien krijgt indien je dat wenst.

Voortuin.

 

De voortuin (voor het huis) is volledig heraangelegd, maar dat is nu nog niet direct zichtbaar vanuit deze beeldhoek, alleen de bijkomende taxusomboording is zichtbaar. Nog veranderingen? De beukenhagen staan opnieuw in blad. Verder doen alle planten waar ze goed in zijn in deze periode: groeien.  Het bloeien start nu ook aarzelend : de eerste pioen, geraniums, de amsonia en akelei komen in bloei. 

Slideshow : Evolutie http://supermasj.zenfolio.com/p898793373/slideshow.

Nectartuin

In dit stuk tuin is al wat kleur te bekennen. Vooral het veldje Nepeta onder de perzik en de Lychnis flo-cuculi vallen op. Verder zie je rechts achteraan net niet het grote bos Hesperis Matronalis volop in bloei (maar zie je wel op de foto van de achtertuin).
Helemaal vooraan (net niet in beeld) staat een veldje van 100-tal Geranium maccrorhizum in bloei (en zowaar, bezocht door héél wat bijen).
En terwijl in vergelijking met vorige maand dit stuk tuin enorm is veranderd, is de vergelijking met vorig jaar rond dezelfde tijd een nog veel groter verschil. De nectartuin is nu volledig aangeplant, en het plantgoed van vorig jaar is al flink gegroeid. Alleen de straatzijde rechts (helemaal heraangelegd, met grotendeels aangekochte planten) is nog vrij kaal.

> Slideshow : http://supermasj.zenfolio.com/p692170129/slideshow

Terras

Ook hier staan de borders helemaal klaar voor kleur. Het groen van mei zal in juni plats maken voor vooral wit.

En : http://supermasj.zenfolio.com/p627678542/slideshow

Tuin achter de woning

De gele borders rond de woning begin aardig gevuld te geraken. Het gazon is zowaar pas gemaaid, en de notelaar komt in blad.

Hopla!: http://supermasj.zenfolio.com/p964328696/slideshow

Schaduwtuin

Een hele metamorfose, en het zijn de Hosta die nu duidelijk naar de macht grijpen, gesteund door andere schaduwplanten. Het onkruid heeft zich strategisch teruggetrokken. De gaten in de aanplantingen zijn met dank aan de woelmuizen.

Voilà : http://supermasj.zenfolio.com/p574527728/slideshow

Pruimenhaag

De fruitbomen staan in blad, er hangen heel wat pruimen in de pruimenhaag dit jaar. De vakken onder de pruimelaars zijn gewied.

Hoor ik enkele mensen denken “Moet dat gras niet nog eens afgereden worden?”. Gras afrijden is zo 2013, zeg ik U.

Met de bijhorende slideshow http://supermasj.zenfolio.com/p1045601173/slideshow

15 gedachten over “Eerste Gezicht Jaargang 2 / Mei

  1. Heel mooi, dat niet-afgereden gras. Maar na jaren in de tuin rondgekropen te hebben om onkruid te wieden, ben ik wat blij dat wij ondertussen wat meer gras hebben en dat het regelmatig kortgereden wordt. Ik wordt er ook niet jonger op. 🙂

  2. Het begint nu af te korten mr fruitberg. Ik ga binnenkort een route uitstippelen waar je tuin zeker in opgenomen wordt. Alleen heel weinig deelnemende tuinen in mijn buurt, Limburg is erg magertjes.

  3. Wat ziet het er allemaal al geweldig uit. Die pruimenhaag – zo weelderig. Gras maaien 2013? Hee – dat is handig!

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: