Bloemen
Comments 7

Daphne bohlua

Nog steeds in bloei, deze Daphne bohlua

Onder deze plant schreef ik al een aantal weken geleden (en dan met name over de bladval). Ondertussen staat het kleinood (een struikje dat nog maar 35 cm hoog is) nog steeds in bloei (nu dus al twee maanden). ’t Goede nieuws is dat die bladval al enkele weken gestopt is en dat er sinds vorige week ook flink wat vers blad wordt aangemaakt!

Toen ik vorige week in Hyde park (London) liep, zag ik een groot exemplaar van deze plant, of beter gezegd, lokte de geur van een groot exemplaar me naar de plant (meer dan 20 meter verder).

Het lijkt erop dat ik over een tiental jaren  ook van ’t zelfde spektakel zal kunnen genieten in mijn eigen tuin.

 

This entry was posted in: Bloemen

7 Comments

  1. Menck says

    Daphne bholua is wintergroen en dus doet hij aan bladwissel. Vooraleer de nieuwe bladeren komen, stoot de plant gestaag de oude exemplaren af. Vergelijk het met het gedrag van een wintergroene eik. Vandaar dus de bladval.

    • Ik wist dat het niet zeker was dat het plantje aan ’t afsterven was, nu ben ik er vrij zeker van dat het zich goed voelt in mijn tuin, wat mij erg tevreden stelt 🙂

  2. Heerlijk, die Daphne’s. Er stond er jarenlang één in de voortuin die voor een onvervalst lentegevoel zorgde bij het thuiskomen na het werk – die geur! – die bloemenzee!. Spijtig genoeg ging ie vorig jaar (half) dood. Ik moet dringend een nieuwe kopen. Bij ons was het de inheemse Dahne mezereum.

  3. Pingback: Daphne bohlua | de Fruitberg

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s