One Day I Fly Away

De brakels hebben het de voorbije weken écht wel bont gemaakt. Zo vinden ze schorspaadjes erg tof om in te scharrelen, zijn ze op bezoek gegaan bij zowat alle buren. Het is duidelijk dat een omheining van 1,50 m geen indruk op ze maakt, zelf niet na kortwieken.

Het was dus echt tijd voor grondigere maatregelen.

Eat this!  Enkele bamboestokken van 360 cm lang én een vogelnet van 12 m breed, meer moet dat niet zijn .

Bijkomend voordeel : de kersenbomen staan ook onder dat vogelnet. En kuikens hoeven ook niet langer in een apart kot, omdat kat noch sperwer ze nog kunnen deren.

19 gedachten over “One Day I Fly Away

 1. Ha, interessant, wij overwegen ook zo’n constructie. Ben je niet bang dat de vogeltjes (de echte, niet de kippen) in dat net verstrikt gaan geraken?

 2. Het doet me denken aan de ophoktijd van weleer. Toen had quasi elke kippenhouder zulke constructie boven zijn ren. Old times revisited! 😉

 3. Ik veronderstel dat je toch maar 1 vleugel kortwiekt ? En dan gaan ze toch nog over de omheining? Straffe madammen heb je daar.
  En ik heb inderdaad ooit al eens een merel gehad die volledig verstrikt zat in een net over de bramen, maar die was onder het net gekropen en kon niet meer weg. 😦
  Vanaf dan probeer ik me te behelpen met oude CD’s in de braam en andere bessen te hangen.

 4. Slim gedaan, ook i.v.m. de kersen. Hopelijk blijft het net goed intact en krijg je geen nieuwe verrassingen te verwerken met het enthousiaste gedierte.

 5. De achterbuur in ons vorige huis liet ook regelmatig zijn kippen “vliegen” in de bomen. Dan zagen wij over onze “schutting” ineens een hele kippenboom. Zo’n nettenconstructie zouden wij moeten hebben voor op onze kippenren, enkele maanden geleden vermoordde een nerts alle drie mijn kippen. (Er zit zo’n kwekerij hier vlakbij, het is al niet de eerste keer dat zo’n diertje ineens het hazenpad kiest en daarbij alle kippen in het geburchte afmaakt)

  1. Een heel late reactie, je kan ook voor een nachthok zorgen dat veilig is voor roofdieren en de kippen ’s nachts het nachthok leren ingaan : zoek eens op kippenhok op deze site..

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: