Bordje 2 en 3

Het “Zonder is Gezonder“-bordje kent waarschijnlijk iedereen. Je kon het  vroeger aanvragen via de website www.zonderisgezonder.be. Er zijn nog twee extra bordjes die, na het bezoek van een Velt-lesgever voor de Velt-opentuindagen – het andere bordje komen gezelschap houden. Ik beschouw ze niet als trofeeën, maar wel als bijkomend ‘publicitair’ materiaal. Want met ecologisch tuinieren schiet je niet veel op indien al je buren gewoon gif blijven spuiten.

Wat betreft die natuurrijke tuin worden er nog wat extra inspanningen geleverd. Ik maak nog enkele bijkomende insectenhotels aan, nu wat meer klassieke houtschijven, die ook opnieuw her en der worden opgehangen. Wel veel werk, het boren van die gaten.

Gaten van 4 tot 10 mm diameter

Ik heb nog een tiental schijven die ik wil klaarmaken… De bijen blijven hier heel ’t jaar door nogal afwezig en ik heb zelf geen tijd om imker te worden, dus probeer ik de populatie solitaire bijen hier nog een extra steuntje in de rug te geven. Ik maak ook net wat meer nesten voor de metserbijen, die zonder meer de ideale bestuiver voor fruitbomen en kleinfruitstruiken vormen.

Een specifiek ‘Metsersbij’-hotel, allemaal gaten van 10 mm, de beestjes hebben een redelijk volslank silhouet

Deze worden allemaal afgeschermd met mollennet, omdat het hotel anders straks opnieuw last krijgt van de specht… En dat gaat mijn bee-trip.advisor.com rating weer behoorlijk zakken…

14 gedachten over “Bordje 2 en 3

  1. Het zonder is gezonder bordje hangt ook bij ons naast de brievenbus (samen met een “vriend van de vos” sticker). Het is inderdaad belangrijk om zoveel mogelijk mensen te informeren en soms is zo een bordje genoeg om een gesprek op gang te brengen.
    En die insectenhotels zijn inderdaad wat werk , maar geven daarna zo veel voldoening.. Hopelijk heb je snel wat gasten.

  2. Goed hoor, die bordjes! En ik hoop dat de gaatjes van het bijenhotel dit jaar in grote getale bewoning gaan krijgen.
    Zouden de mussen nog komen in je mussenflat?

  3. Het eindresultaat van al je boorwerk is, behalve zeer nuttig, ook echt aantrekkelijk en zodoende een esthetische verrijking van de tuin. Door jou toedoen is er in mijn kop een schoon planneke aan het rijpen.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: