Eerste Gezicht Jaargang 2 / Maart

Het is vandaag 1 maart, en dus schotel ik jullie opnieuw een nieuwe aflevering van het Eerste Zicht , een stokje dat in 2012 in mei werd gegooid door Annetanne. Iedere eerste dag van de maand toonden meerdere bloggers een overzichtsfoto van hun tuin, om de evolutie van die tuin te laten zien. De meeste bloggers zijn er begin 2014 (of vroeger) mee gestopt, maar mijn doel is om dit enkele jaren vol te houden zodat er op termijn een leuke time-lapse van de ontwikkeling van de tuin overblijft. De foto’s worden per beeldhoek in een slideshow opgenomen.

Iedere foto is aanklikbaar, zodat je een groter exemplaar te zien krijgt indien je dat wenst.

Voortuin.

 

De oprit is nog steeds niet helemaal afgewerkt, misschien lukt het wel in maart?

Terwijl het op deze foto niet écht zichtbaar is, is de lente duidelijk aanwezig. Ik ben ook gestart met het weghalen van de dorre plantdelen. Indien het niet te koud wordt, gaat de Verbena bonariensis dit jaar erg vroeg bloeien (de bloemknoppen worden nu al aangemaakt).

Tussen het nemen van deze foto en het plaatsen van dit bericht is de lavendel helemaal weggehaald, omdat dat stuk tuin een deel van een bijkomende pioenenborder wordt.

Slideshow : Evolutie http://supermasj.zenfolio.com/p898793373/slideshow.

Nectartuin

De nectartuin is het nog steeds zompig. Vorige week werd hier voor de eerste keer oppervlakkig gewied, en het is duidelijk dat ook alle bloemen vol goede moed aan ’t jaar 2014 zijn begonnen. Over twee weken staan de perzik-, nectarine- en abrikozelaars in bloei.

> Slideshow : http://supermasj.zenfolio.com/p692170129/slideshow

Terras

Weinig evolutie te zien op dit beeld, alhoewel je enkele krokusjes kan zien in de border voor het terras. Net uit het beeld loopt het longkruid uit. De Gaura heeft deze winter probleemloos doorstaan.

En : http://supermasj.zenfolio.com/p627678542/slideshow

Tuin achter de woning

Weinig tot geen evolutie ze zien, wel kippen én de bloeiende Ribes en Prunus bij de buren. Nog een maandje geduld.

Hopla!: http://supermasj.zenfolio.com/p964328696/slideshow

Schaduwtuin

Ook hier lijkt alles nog doods, op enkele kleine sneeuwklokjes en de kerstroos (achter de notelaar). De Hosta zijn nog niet uitgelopen, maar ik vermoed dat de neuzen nu snel te voorschijn zullen komen.

Voilà : http://supermasj.zenfolio.com/p574527728/slideshow

Pruimenhaag

’t Gras ziet nog steeds af van de brakels, de pruimelaars beginnen uit te lopen, volgende maand staat deze haag helemaal in bloei..

Met de bijhorende slideshow http://supermasj.zenfolio.com/p1045601173/slideshow

17 gedachten over “Eerste Gezicht Jaargang 2 / Maart

  1. Is daar zo nu en dan de schaduw van de fotograaf zichtbaar 😉 ? Maar de tuin gaat duidelijk vorm aannemen en de komende maand zal het een en ander heerlijk in bloei komen.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: