Zaaitijd

Mijn vorige berichtje eindigde met de wijsheid dat goede tuiniers geduld hebben. Misschien ben ik dan wel geen goede tuinier, want het is natuurlijk véél te vroeg om te zaaien.

Enkele weken kocht ik wat zaad aan van bloemen die ik wil uitzaaien in de tuin om nog wat overblijvende gaten in de tuin te vullen:  Foeniculum vulgare, Alliaria petiolataSilene armeria, Silene vulgarisDianthus barbatusHesperis matronalis en Lunaria annua. Het zouden allemaal goede nectarplanten of waardplanten zijn voor vlinders.

De optimist in me dacht dat ik – met het huidige weer- de planten misschien wat vroeger zou kunnen buiten zetten en zo alsnog dit jaar van wat bloemen zou kunnen genieten. Maar ik wou ook mijn nieuwe zaaibakjes eens uittesten. En de nieuwe gieter natuurlijk. Die zaaibakjes lijken me erg handig, wanneer de plantjes gegroeid zijn kan ik het bakje naar beneden duwen en houd ik allemaal plugjes over om aan te planten.

Time will tell, zeggen ze dan in ’t Engels. Dus nu moet ik toch geduldig zijn…

9 gedachten over “Zaaitijd

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: