Laat

Toen ik deze toverhazelaar bijna een jaar geleden kocht , koos ik de plant uit op basis van de geweldige geur. Daardoor kocht ik wel een toverhazelaar die laat bloeit, en wacht ik, ondanks de erg zachte winter, nog steeds op bloemen. Misschien is deze wel een échte winterbloeier, en wil de plant pas zijn schoonheid ten toon spreiden wanneer er een ijzige wind doorheen de takken waait.

De bloemblaadjes zijn er nu bijna klaar voor, en beginnen zich langzaam aan te ontrollen. Nog een weekje wachten.

Ook de Lonicera frangatissima staat ondertussen in bloei. Gezien het plantje nog erg klein is, stelt het niet veel voor, maar ’t zijn al bij al ook mooie bloemetjes.

De Dpahne bohlua staat nu volop in bloei, het plantje is ocharme 50 cm hoog maar de geur is toch merkbaar (en zeer aangenaam). Ik kijk er echt naar uit om die plant op te kweken tot een volwassen exemplaar van 2 meter hoog!

Vlak daarnaast staat Sarcoccoca  volop in bloei. De geur is minder sterk, en lijkt erg sterk op de geur van honing. Deze struik zou een uitzonderlijke insectenlokker zijn, maar veel leven was er niet te bespeuren (daar was het waarschijnlijk ook wat te koud voor)

Van alle aangeplante winterbloeiers hebben Chimonanthus praecox en Parrotia persica nog niet gebloeid. Maar ook dat zijn nog kleine planten, naar ’t schijnt is geduld een goede eigenschap voor een tuinier, maar in mijn vorige logje heb ik nog maar eens laten zien dat ik dat een beetje mis…

16 gedachten over “Laat

  1. Prachtige foto’s. Als deze mooie bloeiers eenmaal groot zijn geworden, wordt het een feest van bloesem en geur in de Fruittuin, zelfs in de winter!

  2. Ik kan dat maar beamen.
    Die toverhazelaar lijkt me een bijzondere soort. Ik ben benieuwd naar de foto waar de bloemblaadjes zich ontrold zullen hebben.
    Ik heb de meest gekende( Hamamelis Mollis)Die staat nu mooi in bloei.

  3. Uw Hamamelis ‘Aurora’ is een nog jonge plant. Daarvan kan de bloei iets langer op zich laten wachten. Geduld, mijn beste. Da’s de schoonste der tuiniersdeugden. 😉

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: