De vleesbes (Sarcococca hookeriana var. humilis) staat nu aarzelend in bloei. Het is dus nog net iets te vroeg om echt te genieten van de heerlijke geur, maar wanneer de planten over een week of twee volop in bloei staan zou daar verandering moeten in komen (de planten zijn vrij jong maar toch bezaaid met knoppen).
Een mooie plant voor een schaduwplekje die een uitstekende nectar- en stuifmeelleverancier is voor bijen. Hier staat de plant vlak bij de achterdeur, zodat de donkere winters toch enigzins worden verzacht door het heerlijke parfum van de plant wanneer je de tuin instapt.
Door het zachte weer van de voorbije weken blijven sommige planten bloeien. Ik denk dat het na vannacht wel zal gedaan zijn…
De bloem van deze Rudbeckia is ondertussen al twee maanden aan ’t opengaan. Het is duidelijk onvoldoende warm voor de plant om écht te bloeien, maar toch niet koud genoeg om finaal ten onder te gaan. Ik zie hetzelfde fenomeen bij enkele Echinacea’s.
Deze Scabiosa ohraleuca is nog steeds aan ’t bloeien, een echte topper want het was één van de eerste planten die vorig jaar begon te bloeien. De plant is ook wintergroen! De bloemen zijn nu wel iets midner gelig dan tijdens het seizoen.
De eerste foto steelt mijn hart !
De plant(jes) staat nu volop in. Een hemelse geur van vele kleine bloemetjes
Wat zijn ze weer mooi, de foto’s. De onderste is gewoon een bruidsboeket, zo lief!
Daar heeft het inderdaad wat van weg
Die vleesbes heb ik ooit ook gehad, met de nadruk op ooit want ik heb hem gewoonpot laten gaan, ik herinner me nog de hemelse geur!
’t Is nochtans en vrij eenvoudige plant (in de schaduw en wat zure grond), volgens mij (we zullen wel zien of dat ook zo is)
De doorbloeiende rozen pronken hier ook nog met (enkele) bloemen. Het is een apart beeld medio januari maar niet uitzonderlijk. Dat kan echter bezwaarlijk beweerd worden over Rudbeckia’s of Echinacea’s.
Knappe foto’s, overigens.
Ik weet niet of dat ook bij jou ’t geval is, maar de rozen hebben nu een andere kleur (roos in plaats van geel of wit). een gevolg van de relatieve koude denk ik
Dat klopt als een bus. Ik heb twee kleuren in de doorbloeiers: donkerroze (is nu bleekroze) en wit (is nu vuilroze). Dat zal inderdaad een gevolg zijn van de koudere nachten. Mijn andere rozen zijn ‘David Austin’-rozen, eenmalige bloeiers (juni) die elk jaar al bloemloos de zomer induiken. 😉
Sommige types weten gewoon niet wanneer ze op moeten houden 🙂
In dit geval stoort me dat absoluut niet;-)
Wat een prachtige bloeiende bloemen allemaal!
Deze komt ook op mijn lijstje winterbloeiers,
om heel blij van te worden. Dankjewel…
Alleen de eerste in een échte winterbloeier. De andere stoppen er normaal gezien mee vanaf de eerste vorst, maar aangezien die afwezig tekent tot nu toe, blijven ze doorbloeien. De Daphne bohlua van het volgende bericht is ook een winterbloeier
Helemaal blij word ik van al die bloeiende berichten,
dank voor alles wat je wilt delen!