Eerste Gezicht Jaargang 1 / 10

We zijn opnieuw een maand verder, en dus is het tijd voor een aflevering van het Eerste Zicht , een stokje dat vorig jaar in mei werd gegooid door Annetanne. Iedere eerste dag van de maand tonen meerdere bloggers een overzichtsfoto van hun tuin, om de evolutie van die tuin te laten zien. Aangezien mijn tuin nog maar net aangelegd is, ga ik gedurende enkele jaren iedere maand 6 foto’s tonen, zodat de evolutie van de tuin wordt vastgelegd.
Zoals steeds is iedere foto aanklikbaar, zodat je een véél groter exemplaar te zien krijgt.

Voortuin.

De foto is onder een lichtjes andere beeldhoek gemaakt om het restant van 10m³ compost die ik dit week-end liet leveren, samen met 2 m³ zwarte grond, uit beeld te houden. Wegens andere werkzaamheden in de tuin (zie verder) bleef er nog wat in beeld liggen. Deze hoop zou ik vandaag verder wegwerken (had verlof) maar dit veranderde mijn agenda…
De herfst heeft dit stukje tuin nog niet bezocht. De Verbena bonariensis vooraantoont ook op foto wat een geweldige plant het wel niet is (insectenlokker, mooie bloemen en véél kleur).

Achteraan is de kasseiberg verdwenen. Weg. Foetsie. Pleite. Ribbedebie. Gestopt met bestaan.

Slideshow : Evolutie http://supermasj.zenfolio.com/p898793373/slideshow.

Nectartuin

In dit stukje tuin blijft er nog steeds heel wat kleur te zien. Terwijl ik vorige maand nog vertelde dat ik tevreden was over de structuur van de gele border, heb ik ondertussen beslist de nectartuin paars-blauw-roze te maken en de borders achterin de tuin geel-oranje-rood. Een werkje voor begin volgend jaar. Nog een werkje voor later : de hopen compost doorheen de borders verspreiden.
Links in beeld (net) zie je (een deel van) de asters die in dit gedeelte van de tuin de aandacht trekken. Ook hier weinig herfstkleuren te besporen.

> Slideshow : http://supermasj.zenfolio.com/p692170129/slideshow

Struikborder

Jawel. U ziet het goed. Er is eindelijk een terras uit de grond verrezen. De aarde is bovendien geëgaliseerd en het gazon ingezaaid (dit week-end). In de bordervakken rond het terras zijn ook al enkele struiken aangeplant (vooral geurende heesters). Het ziet er goed uit, daarom deze tweede foto die je kan vergelijken met de toestand ongeveer één jaar geleden, ik vind dat er wel sprake is van enige vooruitgang.

>En : http://supermasj.zenfolio.com/p627678542/slideshow

Tuin achter de woning

Ook hier zie je dat alles mooi geëgaliseerd werd en kregen de borders een flinke gift compost. Over twee maanden is de blote aarde vervangen door gras. Verderop in de tuin wordt het gras vervangen door blote aarde (om er dan later een bloemenweide op in te zaaien). Rare jongens, die tuiniers.

Hopla!: http://supermasj.zenfolio.com/p964328696/slideshow

Schaduwtuin

Ook de schaduwtuin werd deze maand aangelegd, maar dat wist U  al. De foto dateert van toen, want hier ben ik een foto van vergeten te maken. Hier is de achteruitgang wel ingezet, en wordt het wachten op volgend voorjaar. Of tijd om noten (en enkele) kastanjes te rapen.

Voilà : http://supermasj.zenfolio.com/p574527728/slideshow

Pruimenhaag

Weinig verandering hier (de pruimen zijn nu wel rijp en overheerlijk)

Met de bijhorende slideshow http://supermasj.zenfolio.com/p692170129/slideshow

13 gedachten over “Eerste Gezicht Jaargang 1 / 10

  1. Er zijn zeer significante veranderingen merkbaar, zoveel is zeker. Vooral de voortuin onderging een ware metamorfose.
    Het terras is prachtig en sluit perfect aan bij de nieuwe uitbouw. Mijn complimenten!

    1. Voorwaar mijn dank voor ’t compliment. Maar ’t terras is niet alleen ’t werk van de tuinaannemer, maar ook de grotendeels de keuze van de tuinaannemer, waarin ik vertrouwen heb. Ik heb een terras in blauwe steen gevraagd met een gelijmde kleiklinkermuur tegen de kanten.

  2. Formidable !!!! Wat een energie man. En wat een resultaat vooral. Zoals reeds gezegd, ofwel komen we op de open tuindagen eens tot “daar”, of anders nemen we graag de invitatie aan om zo eens te komen kijken.

  3. Wat een veranderingen en wat een werk is er weer verzet en gáát er nog verzet worden.
    Maar er komen resultaten en het wordt voller en kleuriger, al is het dan haast herfst. Heel boeiend, dit allemaal vanaf de prille aanleg te mogen volgen.

  4. Ik verheug me nu al op de foto’s van volgend jaar. Wat zal het mooi worden. Wat een ravage he, met dat ongeluk. Ik had erover gelezen ja. Nog een wonder dat er niemand gewond is geraakt.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: