Verharding

16 September. De dag stond al enige tijd aangekruist in de agenda. De dag dat de tuinaannemer zou starten met het aanleggen van het terras. Zodra dat terras aangelegd was, zou ik het gazon kunnen aanleggen. Zodra beide werkjes klaar zijn zouden we niet langer moeten uitkijken op een veld steenslag en modder …

Sinds maandag wordt er hier flink doorgewerkt, ondanks het hemelwater dat met bakken uit de hemel viel. Morgen wordt het terras gevoegd.

Dit weel-end kon ik dus starten met de voorbereidingen voor het gazon. Ook al ben ik niet direct een grote fan van gazon, het is voor kinderen wel de uitgelezen plaats om te ravotten. Daarom wordt er een bescheiden oppervlakte (200 m²) gazon voorzien. Een deel is een bestaand gazon, de rest leg ik nu aan.

Ik was met deze weersomstandigheden niet zeker of ik de aarde zou kunnen egaliseren. Maar dankzij het redelijke weer van de laatste drie dagen is een groot deel van het werk al klaar. Nadat ik vrijdag de aarde kon omleggen met de woelvork (met een spade zou het echt niet gelukt zijn), heb ik zaterdagmorgen de kluiten met een zware landhark in stukken geslagen. Geen zwaar werk, maar mijn polsen begonnen toch aardig pijn te doen tegen het einde van de rit.

Meer dan de helft van het oppervlak (80 m²) was vandaag al voldoende droog om te egaliseren. De rest moet nog wat drogen en probeer ik in de loop van de week af te werken.

Volgende week nog wat compost bijvoegen en inzaaien. Muis zag dat het goed was.

10 gedachten over “Verharding

    1. Ik vind ook dat het er goed uitziet. Ik heb de tuinaannemer heel wat vrijheid gegeven, omdat ik hem vertrouw. Hij levert steeds mooi werk (bij mijn broers, mijn zus,…) en durft ook buiten de lijntjes kleuren .

    1. Zoals hogerop al gezegd, de tuinaannemer is een harde werker. Als de afwerking van de gevel geen hout was geweest, hadden we een terras in de stijl van dat van jou aangelegd, maar (composiiet)hout met hout combineren, we vreesden dat dat zowat als jeans op jeans zou worden…

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: