Rozen

Rosa ‘Lavendar Dream’

Na het berichtje van Ludo Muggenbeet over Casteels rozen bedacht ik me gisteren dat het toch te warm was om te werken in de tuin én dat die rozenkwekerij maar op 10 km van het ouderlijk huis was gelegen. Aangezien ik ’s avonds bij mijn ouders ging eten, heb ik even wat tijd uitgetrokken om in de voetsporen van Ludo een bezoekje te brengen aan de kwekerij.

Rosa ‘Apfelbhlüte’

Het plan was om twee sterk geurende rozen te kopen en nog een wat ‘wildere’ met enkele bloemen. Voorwaarde was wel dat ik gezonde rassen kon kopen, het “zonder is gezonder” adagio in gedachte wil ik absoluut geen chemische middelen inzetten tegen sterroetdauw en dergelijke.

Rosa’ Rock’n’ Rose’

Een sterk geurende die aan al mijn eisen voldeed heb ik niet meteen gevonden, dus heb ik ter compensatie nog wat meer enkelvoudige heersterrozen gekocht.

Rosa ‘Emilie Guillot’ volgens het etiket, maar ze lijkt niet op de foto’s die ik van die roos op internet vind (anders zou ik de plant niet gekocht hebben)

En blijkbaar hebben Ludo en ik een gelijklopende smaak, want bij het nalezen van zijn blog blijkt dat één van de rozen die ik vandaag kocht ook door hem aangekocht werd (‘Roland Garros’). Een roos die deze herfst in Beervelde zal geïntroduceerd worden.

Roos ‘Roland Garros’

5 gedachten over “Rozen

  1. Ik vond die enkelevoudige gele meteen schoon, temeer daar hij wat aansluit bij de R. foetidus bicolor die ik zocht en vond. Die Lavendar Dream heb ik ook vast gehad wegens heel mooi maar ik moest het aantal beperken. Schone keuze heb je gemaakt!

  2. Rugosa types zijn ook zeer gezond en ruiken bij deze temperaturen enorm. Enkel wat kans op spint. Hier staat de pierette pavement volop in bloei en in het najaar komen de grote bottels tevoorschijn.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: