Ojeblanc


Zwarte bessen zijn zwart. Logisch. Maar toch staat hier één zwarte bes die niet zwart is, ‘Ojeblanc’. De plant die ik twee jaar geleden kocht was erg klein, en dus heb ik pas nu voor ’t eerst rijpe vruchten. De bes is transparant, een beetje groenig. Wanneer de bes rijp is kan je de pitten zien zitten.

Ojeblanc

De smaak is zachter dan de smaak van een echte zwarte bes, en dus aangenamer om vers te eten. Een meevaller dus. Al vallen de bessen wel erg makkelijk af wanneer ze rijp zijn. En het lijkt ook wat minder smakelijk.

13 gedachten over “Ojeblanc

  1. Misschien ideaal om confituur van te maken? Wij hebben 1,5 kg rode bessen gekregen van onze babysit. Manlief heeft vanochtend dus serieus wat confituur staan maken, en de jongens zijn fan!

  2. Ik heb 4 jaar geleden ook een zwarte bes geplant maar tot nu toe schiet het niet echt op. (Misschien maar 2 cm gegroeid!). Misschien heeft het te maken met de kleigrond waarop ik zit dat kan, maar jammer is het wel. Ik had me er zo op verheugd… Binnenkort gaat ‘ie dus maar weg want nu begint het echt wat treurig te worden – zelden zag ik zo’n onwillige plant 😀

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: