Zomer

Het is de weergoden misschien  ontgaan, maar het is dus zomer. En ook zonder het zomerse weer kleurt de tuin iedere dag weer wat zomerser.

Deze zeer rijk bloeiende beemdsooievaarsbek (Geranium pratense) staat her en der verspreid doorheen de tuin. Een zeer mooie plant, jammer dat hij niet iets langer bloeit.

Geranium endressi vind ik zelf minder. Wel wintergroen maar niet direct mijn ding.

Geranium ‘Joy’, ook wintergroen, krijgt in deze kleurtoon mijn voorkeur : wat forsere (hogere) groei.

Geranium ‘Rozanne’ begint nu ook te bloemen.

Maar mijn absolute favoriet onder de Geraniums is deze Geranium ‘Patricia”, een vvrij hoge plant die nu al meer dan een maand bloeit zoals hij hier nu op de foto staat. Er zijn nog massa’s nieuwe bloemknoppen in aantocht. Deze gaat in veelvoud aangeplant worden.

De eerste klokjesbloem in de tuin is Campanula lactiflora ‘Prichards Variety’.

Gek hoe de aren van deze plant bovenaan start met bloeien, terwijl de meeste andere aarvormige planten van onder naar boven bloeien. Zo ook deze eerste lange aar van Veronica longifolia ‘Schneeriesin’ en ‘Martje’.  Ondanks de natte lente en zomer hebben de planten tot nu toe totaal geen last van meeldauw, dat was de voorbije jaren wel anders.

Verbena bonariensis begint haar charmeoffensief naar alle vlinders. Nu moet het weer nog mee willen.

Met rood ga ik zéér spaars om in mijn tuin. Maar deze Geum ‘Mrs Bradshaw’ mag voor wat vuurwerk zorgen tussen de geelbloemende planten.

Een erg eigenaardige kleur voor een bloem, deze Achillea ‘Terracotta’.

Tenslotte nog deze Houttuynia cordata die ik niet zo lang geleden heb aangekocht. Oorspronkelijk wou ik deze aanplanten in de schaduwtuin, maar ik lees overal dat het een vervelende woekeraar is en dus moet hij als onderbeplanting groeien bij de bamboe. Zo wordt ook hij ingetoomd door de wortelbegrenzer.

Ondertussen maken heel wat planten zich klaar voor een heus zomeroffensief: Scabiosa, Cephalaria, Helianthus, Hemerocalis, Sedum, Echinacea, Eupatorium,  Thalictrum, Salvia, Verbascum, Vernonina, …, ze staan allemaal in de startblokken.

10 gedachten over “Zomer

  1. Een leuke uitzaaier die G. pratense, heb hem hier ondertussen al in verschillende tinten. Die Geranium Joy lijkt me ook een leuke, maar ik las dat hij niet bijzonder winterhard is???
    En die Achillea ‘Terracotta’ is helemaal mijn kleurtje.

  2. Geraniums stellen ons nooit teleur. Die patricia is wel erg mooi. En de Alchemilla ‘Terracotta’ is ook een schoonheid.
    Het is, dat de bloemen gewoon doorgaan met bloeien, maar anders zou je niet voelen dat het zomer is.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: