Wit

Het duurt jaren voor een nieuwe tuin er echt goed uit begint te zien. Bomen en struiken moeten wat groeien, planten moeten hun juiste plaats in de border vinden,…

Ondertussen kan ik wel al genieten van de individuele planten. Vandaag zijn het vooral witbloeiende planten die in ’t oog springen.

De Magnolia virginiana var ‘Sattelite’ staat ondertussen in bloem met grote roomwitte bloemen.

Pioen ‘Jan van Leeuwen’ is eigenlijk nog maar een maand geleden geplant maar staat hier de show te stelen met een eerste bloem.

Nog wit? Deze Pioen ‘Laura Dessert’, die ik meer vanwege de geur dan voor het uiterlijk van de bloem kocht (ik hou niet van gevulde bloemen).

Astrantia ‘Snow Star’ staat ondertussen ook volop in bloei, een prachtige plant om macro-opnames van te maken.

Van de drie soorten die ik heb staan vind ik dit verreweg de mooiste.
Niet dat Astrantia ‘Buckland’ lelijk is, maar ik prefeer het groen-witte van ‘Snow Star’.

En deze roodkleurige Astrantia doet me eigenlijk niets. Ik vind de kleur er een beetje gekunsteld uitzien. Misschien herzie ik mijn mening nog een dezer…
.

8 gedachten over “Wit

 1. Mijn Jan Van Leeuwen staat bijna op openbarsten; ik kijk er naar uit (en in tegenstelling tot jou hou ik wel van dat weelderige barok van dubbelbloemige pioenen). Van de astrantia hou ik ook wel van de grijsroze Buckland; dat is gewoon het astrantiakleur natuurlijk. In de rode variëteiten heb ik de astrantia lars; die vind ik buitengewoon mooi.

  1. Ik heb ze ook gevulde pioenen om als snijbloemen af te knippen,maar mijn voorkeur gaat toch uit naar de enkelvoudige (en dan nog meer naar de botanische soorten die niet altijd makkelijk aan te schaffen zijn). Dat barokke is wel waar, ik vind dat zo’n planten horen in een tuin zoals de onze

 2. die witte astrantia vind ik zelf ook mooi net zoals de rode 🙂
  Sinds dit jaar ben ik ook geinteresseerd geraakt in Magnolia’s. Heb onlangs nog 2 gele gekocht. De witte van jou ken ik niet maar ziet er goed uit. In Bokrijk zag ik er tientallen die mooier zijn dan die ik heb, heel frustrerend 🙂 Hoedanook, als men de tijd neemt om bloemen in detail te bekijken gaat er een nieuwe wereld van schoonheid open.

  1. Voordeel van wintergroene Magnolia is dat ze later bloeien, over een wat langere periode. Ze zijn wel niet super winterhard (dus kan er wel eens wat vortsschade optreden).

 3. Ik ben zot van mijn pioenen (enkel dubbelbloemige heb ik), en die geur … ! Dat die hagelbuien dus maar elders blijven, anders zijn ze er veel te snel weer aan.

 4. Prachtige pioenen. Ik had begrepen dat pioenen jaren nodig hebben om zich “te vestigen” voordat ze gaan bloeien, maar bij jou zie ik ze al in bloei. Mooie foto’s!

  1. De vier pioenen die ik bij Graefswinning heb gekocht waren allen flinke planten in grote potten (ik denk 7 liter), en planten met meerdere ogen.
   Op één plant na hadden ze allemaal al één of meerdere bloemknoppen, en waren eigenlijk goed geprijsd gezien de grootte van de planten.
   De botanische pioenen kocht ik elders en zijn piepklein. Ik hoop over 3-4 jaar een eerste bloem te mogen verwelkomen.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: