Eerste Gezicht Jaargang 1 / 6

Met de precisie van een Zwitsers uurwerk een nieuwe aflevering van het eerste gezicht, een stokje dat vorig jaar in mei werd gegooid door Annetanne. Iedere eerste dag van de maand tonen meerdere bloggers een overzichtsfoto van hun tuin, om de evolutie van die tuin te laten zien.

Er is deze maand heel wat vooruitgang geboekt in de tuin. En niet alleen door mij,  ook de planten en struiken deden hun duit in het zakje door flink te groeien.

De voortuin.

De hagen zijn zeer goed uitgelopen.  Er is één stukje rode beuk (pal in beeld) dat het minder goed doet. Vóór die beukenhaag is een perkje lavendel aangeplant, en er is ook nog wat bijkomende taxushaag aangeplant. Ook de pioenenborder voor ’t huis is nu vrij goed gevuld (onder meer met pioenen). Een totaal fiasco : de ingezaaide bloemenweide in de twee taxusvakken komt helemaal niet op. Ik denk dat ik er mijn zonnebloemen ga planten.

Evolutie http://supermasj.zenfolio.com/p898793373/slideshow.

De tweede foto is een overzicht van de vlindertuin. Ook hier zijn sporen van mijn activiteit de voorbije maand te zien. De perziken- en abrikozenbomen staan in blad.

Hier en daar zijn al enkele planten aan ’t bloeien. De jaloeziën bewijzen ook dat de afwerking van de uitbreiding vorm neemt.

Foto van de tuin achter het huis, met zicht op de struikenborder. De hoogstamappelaar is ondertussen uitgelopen. De struiken van de struikenborder zijn, nu ze in ’t blad staan, zichtbaar. Maar ’t gaat natuurlijk nog even duren alvorens ze écht gaan opvallen. De Philadelphus delavayi staat sinds eergisteren in bloei. De Rhododendron van de buren ook. Het gras zaaien is voor ’t najaar, van zodra het wat droger wordt ga ik starten met het egaliseren van het stuk grond. De tuintafel en stoelen staan ook buiten (links op het tijdelijke terras).

’t Valt me ook op dat ik misschien beter eerst even wat had opgeruimd voor die foto’s te maken.

>En : http://supermasj.zenfolio.com/p627678542/slideshow

Foto van de tuin achter het huis, vanuit het salon. De vaste planten in de borders links zijn uitgelopen, de notelaar komt in blad alsook de haagbeuk-haag en ook de appelhaag (rechts in beeld) staat in ’t blad.
Hopla!: http://supermasj.zenfolio.com/p964328696/slideshow

De schaduwtuin

De narcissen zijn nu uitgebloemd. De Hosta zijn nu allemaal mooi uitgelopen, met hagelschade. Volgende week start ik met de voorbereidingen van dit stuk tuin (afdekken van ’t gras zodat ik kan starten met aanplanten)

Voilà : http://supermasj.zenfolio.com/p574527728/slideshow

Pruimenhaag

Met de bijhorende slideshow http://supermasj.zenfolio.com/p692170129/slideshow

De bloesem is weg, de haag staat nu in blad. ’t Is nog even wachten op de pruimkes. En zodra het nog eens droog wordt ga ik ze ook beginnen snoeien.

4 gedachten over “Eerste Gezicht Jaargang 1 / 6

  1. Die schaduwtuin is echt een gezellig plek aan het worden; ik had het me eerlijkgezegd zo niet kunnen voorstellen toen ik je winterfoto’s van die plek zag.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: