Lentesnoei frambozen

Bij de herfstframbozen wordt het nu tijd om de grondscheuten uit te dunnen. Die zijn nu voldoende hoog om aan te binden aan de onderste draad, ik bind de mooiste scheuten aan en verwijder de rest (ik hou één scheut per 10-15 cm). Ik geef voorkeur aan de sterkste scheuten en de scheuten die midden in de rij groeien. De rest gaat er genadeloos uit.

Voor
Na

Bij de zomerframbozen moet je nu net hetzelfde doen: een tiental scheuten per lopende meter uitkiezen en de rest verwijderen. Bij zomerframbozen is dit wel een iets lastiger werkje (omdat de vruchttakken voor dit jaar er ook al staan).

Zoals gezegd : de rest gaat er genadeloos uit. Er wordt flink in gesnoeid…maar dat is nodig om goed fruit te bekomen

8 gedachten over “Lentesnoei frambozen

  1. Deze tip komt weer mooi op tijd. Ik ga er mee aan de gang.
    Ik heb juist alle interessante posts van de laatste dagen gelezen: ik liep warempel aardig achter 😉

  2. Kan je verschillende rassen van frambozen en braambessen zomaar naast elkaar zetten in een haagje of is dat niet aan te raden (moeilijker te snoeien misschien)?

    1. Na verloop van tijd gaan die allemaal door mekaar groeien, en dan wordt het snoeien van herfst en zomerframbozen wat moeilijker (maar ’t is doenbaar). ik heb de frambozen in de rij staan, maar met een wortelbegrenzer, 50 cm diep

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: