Multifunctionele compostzeef

Een tijdje geleden plaatste ik hier foto’s van mijn compostzeef. Deze bezig ik niet alleen als compostzeef, ik zet ze ook in  bij andere tuinklussen. Zo gebruik ik de compostzeef om kiezel en aarde van mekaar te scheiden.

Grond vervuild door kiezels
In de zeef scheppen
En schudden maar, waarna gras en takjes kunnen weggehaald worden
Zodat na nog wat extra schudden …
De gezeefde grond , niet helemaal vrij van kiezel maar de grote stukken zijn alvast verdwenen.

De vogeldraad is wel onvoldoende stevig, en begint fel door de buigen. Ik hoop daar een waardig alternatief voor te vinden. Indien er iemand een suggestie heeft is die meer dan welkom.

17 gedachten over “Multifunctionele compostzeef

  1. Ik gebruik daar een oud vergiet voor. Werkt ook perfect om zand te zeven en zo te hergebruiken voor de zandbak. Onze jongens vergeten in hun enthousiasme weleens dat zand van de zandbak in de zandbak moet blijven :-).

  2. Ik vond het al zo’n professionele zeef. Hopelijk heeft de bouwmarkt nog steviger gaas, zo niet, dan moeten er meer dwarslatjes onder om het te ondersteunen misschien.

  3. Vogelgaas bestaat in diverse diktes. Als je het dikste gaas neemt, het extra opspant en iets meer ondersteunt, kom je volgens mij al een heel eind.

  4. Mijn CompostSifters maak ik met mazen van 8mm, welke na vele testen de beste afmeting blijkt te zijn. Daar ik de CompostSifters zelf maak kan ik op verzoek ook een gaas naar keuze, 6mm of 10mm plaatsen. Eventueel kan je de zeef elementen als extra bij bestellen.
    http://www.compostzeef.be

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: