Het Eerste Gezicht, Jaargang 1 Aflevering 5 (mei 2013)

Nu het eindelijk lente is geworden zijn de komt de tuin echt tot leven

De voortuin.

Alles is nu netjes opgeruimd. De bloemenweide is ingezaaid in de twee tuinvakken voor het huis. Verder zijn er ook al enkele vaste planten aangeplant in de border voor de woning. De Philadelphius ‘Belle Etoile’ staat nu ook in blad (maar is amper zichtbaar), de Magnolia is nieuwe scheuten aan ’t maken net buiten beeld. De knoppen van de beukenhagen zijn aan ’t zwellen.

Evolutie http://supermasj.zenfolio.com/p898793373/slideshow.

De tweede foto is een overzicht van de vlindertuin. Hier staan de fruitboompjes in blad maar ook hier is het weer amper zichtbaar. De verschillende vaste planten die de twee laatste weken naar dit deel van de tuin verhuisd werden vallen iets meer op. Er is nu ook een deur aangebracht aan het scherm zodat de achtertuin nu volledig afgeschermd is van de straat (en we dus jonge kinderen zonder problemen in de tuin kunnen laten spelen)

De voorbije weken heb ik gemerkt dat het zeer warm wordt vlak bij de westenmuur. Dat betekent geen Schizophragma tegen de muur, maar waarschijnlijk nog een (lei)fruitboom of leidruif.

Met de bijhorende slideshow http://supermasj.zenfolio.com/p692170129/slideshow

Foto van de tuin achter het huis, met zicht op de struikenborder. De hoogstamappelaar is nog altijd niet uitgelopen, maar er zit duidelijk nog leven in de boom. Ik ga ervan uit dat die het wel gaat redden. De struiken van de struikenborder zijn te klein om op te vallen.

En : http://supermasj.zenfolio.com/p627678542/slideshow

Foto van de tuin achter het huis, vanuit ons salon. Weinig nieuws onder zon. De winterbescherming is weg bij de hosta, en in de tuin van de buren zie je de Amelanchier én de Ribes sanguinem in volle bloei. De border links is ondertussen grotendeels opgevuld met vaste planten, maar die vallen nu nog niet op. Rechts achteraan in beeld zie je (met wat goede wil) de fruitbomen in bloei.

Hopla!: http://supermasj.zenfolio.com/p964328696/slideshow

De schaduwtuin

De narcissen zijn nu bijna uitgebloemd. De hondsdraf verschijnt op het toneel, maar wat hier vooral in het oog springt zijn de uitlopende Hosta (nu zonder vliesdoek). De haagbeukenhaag komt langzamerhand in blad.

Voilà : http://supermasj.zenfolio.com/p574527728/slideshow

Pruimenhaag

Een toevoeging aan deze reeks zodat ook een deel van de fruitbomen in ’t zicht komen.  Links worden de laatste voorbereidingen voor een bloemenweide genomen, rechts staat de pruimenhaag in bloei. En Links zie je enkele appels- en perenbomen .

Hier een foto van de situatie vorig jaar in april.

8 gedachten over “Het Eerste Gezicht, Jaargang 1 Aflevering 5 (mei 2013)

  1. Het geeft een goed beeld van de prille ontwikkelingen in je tuin. Die slide-shows zijn ook leuk om te zien. Vol beloftes, zo’n pasgestarte tuin. Ben erg benieuwd naar de komende ontwikkelingen. Gaan de hosta’s binnenkort de grond in of vrees je de slak 😉 ?

  2. beste fruitberg, off topic, die Wisteria floribunda macrobotrys was ook in Bokrijk niet te vinden. Das, als je ’t nog wil, mag je hem bestellen waarvoor verschrikkelijk veel dank. Ludo.

    1. Enkele soorten geranium, meerdere astrantia, wat hemerocalis, enkele echinecea, eryngium, echinops, ligularia, veronicastrum, veronica, campanula, eupatorium, salvia, agastache, nepeta, brunnera…

  3. Oei dat lijkt bijna op een negatief berichtje “weinig nieuws onder de zon” “nog niet veel te zien”. In mijn tuin merk ik nu pas na zo’n 4 jaar dat het op iets begint te trekken. Maar het is wel erg leuk om een overzicht te krijgen, leuk dat jullie van binnen zo’n mooi zicht hebben op de tuin!

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: