Nog meer wilde bloemekes

Deze hondsdraf (Glechoma hederacea) woekerde er hier vorig jaar op los. Aangezien het plantje veel bijen lokt, lekker ruikt en een mooie bodembedekker vormt, was dat woekeren voor mij zeker geen probleem.

Eén pinksterbloem (Cardamine pratensis) had ik vorig jaar in de tuin. Eén plantje. Iets wat je niet direct woekeren kan noemen. Dit jaar mag ik al enkele tientallen pinksterbloemen verwelkomen. Net zoals de Judaspenning die Muggenbeet enkele dagen geleden beschreef, is deze plant een waardplant voor het Oranjetipje, maar dat vlindertje zal hier wel nog even op zich laten wachten.

12 gedachten over “Nog meer wilde bloemekes

  1. Glechoma hederacea vind ik persoonlijk prachtig en ik beschouw deze wilde bodembedekker dan ook allerminst als onkruid. Hondsdraf wortelt oppervlakkig, houdt het onkruid uit de tuin, trekt tal van bijen aan en is bijzonder attractief. Bovendien verstikt het de overige plantengroei niet. Een must-have, kortom.

    1. Ik vind hem ook geweldig. Ik denk eraan om hem samen met Nepeta aan te planten als bodembedekker, planten zijn redelijk vergelijkbaar qua blad, en kleur van de bloem – en ook allebei goede insectenlokkers

  2. Mooi hé, die hondsdraf? Ik kwam het gisteren bij het werken in de tuin ook overal tegen. Van mij mag het zich goed verspreiden, de brandnetels in de buurt ga ik wel wat proberen onder controle te houden 🙂

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: