Kippen
Comments 6

Kip

Een tijdje geleden vertelde ik hier iets over de extra aangekochte kippen die het hazepad hadden gekozen. Van het trio zit alleen de haan nog in ons kippenhok.
De voorbije week zag ik één van de twee hennen in de tuin van de buren rondlopen. Bij een voorzichtige poging om ze te vangen vloog ze metershoog de lucht in…

Toen ik vandaag de kippen ging eten geven, zag ik een goudbrakelhen loslopen in onze tuin. Fijn, zo dacht ik. De wilde hen zit terug in onze tuin. Maar direct daarna zag ik een tweede hen loslopen, en in de ren ontbraken er twee. Ik moet die kippen toch eens kortwieken, was toen de gedachte.
Ik opende de deur van de kippenren dan maar, zodat alle kippen ’s avonds terug in het hok zouden kunnen. Enkele  ogenblikken later kwam de wilde kip over de draad van de buren heen gevlogen. Terug 6 hennen in de tuin…

In de vroege namiddag ging de hen samen met de andere kippen in de kippenren. We hadden onze kip virtueel terug gevangen. Maar vanavond volgde ze de andere kippen niet richting nachthok, maar richting bomen van de buur. Tijdens een poging om haar te vangen vloog ze weer weg, nu in de tuin van de achterbuur. Ik denk dat ik een echte val ga moeten maken om dat beest ooit te kunnen vangen…

Een beetje zoete wraak : dat stom beest slaapt vannacht dus in de gietende regen. Het hier al heel de dag onophoudelijk aan ’t regenen, en voor deze nacht wordt nog heel wat regen voorspeld.
Niet dat ik daar blij mee ben. Alle verse zwarte grond is nu ongeveer omgetoverd in een modderpoel. Het gazon achterin de tuin is ook super zompig. Werken in de tuin is gewoon onmogelijk. Voor morgen worden nogmaals sloten water voorspeld, en het blijft zowat heel de volgende week verder regenen. Ik zou de leidingen voor de regenwaterput moeten leggen, nog wat extra haag willen planten, de abrikozen planten, de aardbeibakken verder afwerken,….
Maar ik denk dat dat niet voor de eerste weken zal zijn.

6 Comments

  1. Dat lijkt toch niet op gezellig kerstweer. Maar van die kippen, die een boom prefereren boven een warm en droog nachthok, heb ik vaker gehoord. Ware vrijheidsminnaars!

  2. Onze kippen slapen ook liever in een boom. Zelfs als het buiten -10 is. Het nadeel is dat ze wel wat verwilderen en niet te vangen zijn. En we kunnen enkel maar afwachten voor het weer hé en dan hopen dat het niet direct begint te vriezen. Want ook op het boerenerf moet er nog heel wat in de tuin gebeuren. Maar kom, nu heb je alle tijd om binnen te verder te werken 🙂

  3. Je moet de kippen 's avonds vangen, in ht et afgesloten nachthok zetten en de vlledig volgende dag (en nacht) opsluiten in het nachthok. Dan zullen de dieren vanaf dan in het nachthok gaan slapen.
    Tot zover de theorie. Maar je moet die krengen eerst wel kunnen vangen natuurlijk

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s