Fruit
Comments 4

Hoogstamfruitteelt

Sinds vandaag ben ik toegetreden tot de ‘Orde der Hoogstamfruitkwekers’. Er stonder hier al wel een een notelaar en ik heb ook twee kastanjebomen geplant twee jaar geleden, maar die hebben geen uitbundige fruitbloesems zoals appels, peren, pruimen en kersen.

Maar vandaag is mijn hoogstam-appelaar (Reinette Dubois) geplant. Hij moet op termijn meehelpen de garage (die als tuinhuis wordt gebruikt) te verbergen. En veel lekkere appels geven natuurlijk. En ook meehelpen alle andere appelaars uit de tuin bevruchten, want hij zou uitmuntend stuifmeel hebben. En verder ook een mooie boom worden, niet alleen tijdens de bloesemperiode maar ook de rest van ’t jaar. Daarom ga ik de takken van de boom een beetje uitbuigen. Ik ben dus wel een beetje veeleisend. Maar ik weet dat deze boom  volop in de Haspengouwse leem verankerd is. En dus erg gezonde appels gaat produceren.

En dat allemaal voor 21 EUR, best wel goedkoop, want in Frankrijk, Engeland of Duitsland heb je voor dat geld een laagstam boompje, een hoogstam kost er 50 – 75 EUR.  Een merkwaardig verschil. Mij hoor je niet klagen.

This entry was posted in: Fruit

4 Comments

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s