Tuinwerkzaamheden
Comments 10

Een dagje verder

 
De grondwerker is vanmorgen begonnen. De waterputten zitten ondertussen al in de grond, en aan de rechterzijde is ook bijna geen kiezel meer te zien. 
Eigenlijk is het indrukwekkend hoe snel zo’n graafwerken verlopen met zo’n kraan. Ik wil er ééntje voor sinterklaas… Misschien straks een stekje vragen. De witte geranium-border voor de bramen is wel ten dele verdwenen…

Tot gisterenavond laat alles opgeruimd achter de woning zodat de grondwerker daar zijn ding kan doen. ’t gaat er hier straks fris en proper uitzien. Kijk maar eens naar onze opruiminspanningen van gisteren.

Wat ook indrukwekkend snel was… het bezetten binnen.

10 Comments

  1. Menck says

    Jawadde, hier worden de handen serieus uit de mouwen gestoken, me dunkt.
    Vraagje mijnentwege: waarom opteerde je voor twee putten van 7500 l (met onderlinge verbinding, veronderstel ik) en niet voor één put van 15000 l?

  2. Een waterput van 15000 liter kost meer dan dubbel zo veel als een waterput van 7500l. Hij is ook een pak duurder, wat zijn impact heeft op de transportkost en de installatiekost. Uiteindelijk zijn twee waterputten van 7500 l, onderling verbonden met mof, een pak goedkoper dan één grote van 15000 l.

  3. Nog een maand en de uitbreiding is volledig af. Ik heb volgende twee weken vrijaf, dus tijd om zowel binnen (vloerisolatie, electriciteit en vloerverwarming) als buiten (haag, tuinpad, bomen planten,…) te werken

  4. Is in theorie een extra risico, maar dit wordt vaak zo uitgevoerd, ik vermoed dat dat dus wel onder controle is. Er is trouwens heel wat vet aangebracht op de koppelbuis (omdat ze anders niet in de mof gleed).

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s