Vooruitgang

De fruitbomen zijn de voorbije maanden stevig gegroeid. Hoogtijd om de nieuwe scheuten uit te buigen. De jongste en slapste scheuten buig ik uit met wasknijpers, maar voor de grotere twijgen haal ik het groot geschut uit. Een tijdsrovend werkje, alleen de pruimen- en perenbomen zijn klaar.

Zes courgetteplanten en 4 pompoenplanten. Véél te véél hoor ik U allen roepen in koor. Waarschijnlijk heeft U gelijk, maar ik ben niet de enige die zich schuldig maakt aan een overproductie van courgette. Maar toch dreigt er hier geen courgettehoop naast de fruitberg, want op één courgetteplant na vormen de planten nu al enkele weken alleen mannelijke bloemen. Zou een gevolg van overbemesting zijn, dat moet dan wel een probleem dat ik erf van de vorige eigenaars.

Kan iemand me trouwens bevestigen dat het normaal is dat gele courgettes gele bladeren aanmaken?

Zoals jullie weten heb ik niet direct een moestuin. Naast het courgette-veld heb ik ook nog wat pastinaak uitgezaaid, vooral om het woelmuizenbestand op te volgen.

Het was hoog tijd om dit zaaibed eens te wieden en ook de pastinaak uit te dunnen, hoor ik U denken;  dat heb ik vanavond dan ook gedaan:

En hoe zit het dan met de woelmuizen? Sinds vorige week staat hier een val, Topcat. Na vorige week een mol (collateral damage, want die wil ik absoluut niet dood) te hebben gevangen, was vandaag de eerste woelmuisvangst een feit.

Ook zijn hier sinds gisteren ‘Tijger’ en ‘Muis’ aangekomen, twee katten die intensief getraind zullen worden op de verdelging van woelratten.

En dan nog iets…Vorige week las ik dit bericht. Omdat Alchemilla mollis een goede bodembekker is en een steengoede plant is, ging ik maar al te graag in op dit aanbod. En dus begaf ik me vandaag  naar de biodiverse tuin in ‘een vergeten uithoek van Vlaams-Brabant’, zoals de website het schrijft. Voor mij was het een ‘ongekend’ uithoek, maar gelukkig wist mijn GPS keurig de weg te vinden, net op het ogenblik dat God zijn spinklerinstallatie toedraaide (’t kan ook zijn dat ’t water gewoon op was).

Zo kon ik genieten van een interessante rondleiding door een mooie, levende tuin, waar ik onder meer enkele leuke manieren om een graslandje in een tuin te integreren ontdekte, en ging ik, met een berg planten naar huis.

Nogmaals van harte bedankt

6 gedachten over “Vooruitgang

  1. O ja, was het niet zo dat horizontale takken meer dragen dan verticale, bij appels en peren?
    Tijger en Muis kijken nog wat “ont-moederd”, maar wat een prachtige katjes! Hopelijk zul je er veel plezier aan beleven.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: