Bodembedekker (1)

Mensen vragen me wel eens advies voor de tuin. Een vaak wederkerende vraag is die voor een goede bodembedekker. Indien het een zonnige plek betreft, is Salvia officinalis zowat mijn standaard antwoord. De plant is wintergroen, bedekt de bodem perfect en bloeit ook nog eens mooi.

Dat laatste op voorwaarde dat je niet één van die amper bloeiende cultivars uitkiest (die meestal ook wat sterker smakende bladeren hebben). Ik gebruik zelf Salvia officinalis ‘Mittenwalt’. Hierboven een foto van mijn stukje Salvia.

4 gedachten over “Bodembedekker (1)

  1. S. ‘Mittenwalt’ is echt prachtig en doorstond de winter goed bij mij. De S. ‘Candelabrum’ had het moeilijker. Daarvan zijn 2 van de 3 planten uitgevallen. Ik probeerde hem te stekken (gelijktijdig met de N. ‘Walkers Low’) maar er beweegt nog niet veel. De aanhouder wint zeker?

  2. Epimedium x perralchicum ‘Frohnleiten’ en astilbe chinensis “Pumila” (noorderkant) vind ik goede bodembedekkers. Eigenlijk gebruik ik niet veel bodembedekkers omdat als je alles goed tegen mekaar plant je geen bodembedekkers nodig hebt.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: