Eco Tuindagen 2023

Ik gebruik gewoon schaamteloos dezelfde foto als maandag voor dit logje.

Net zoals de voorbije jaren doe ik ook dit jaar weer mee aan de eco-tuindagen. Op zaterdag 3 juni (09h00-17h00) en 4 juni (09h00-13h00) is iedereen welkom in mijn tuin, de Fruitberg, Sint-Truidense Steenweg 394, 3300 Hakendover (Tienen).

Ik ga mijn tuin hier nu niet in detail voorstellen, ik denk dat de lezers van mijn blog mijn tuin wel kennen. Wat ik wel ga vertellen : wat je kan verwachten tijdens de eco-tuindagen?

  • Ik organiseer de hele tijd door rondleidingen, maar je kan ook de uitgestippelde route – met infobordjes – volgen. Ik probeer je ook op al je (tuingerelateerde) vragen een antwoord te bezorgen. Ik leg de nadruk op biodiversiteit en water in de tuin (droogteresistent tuinieren).
  • Er is een boekenstand van velt
  • Ik verkoop plantjes ten voordele van ‘Onzen hof’, een leuk project hier in de buurt, waar ik graag een steentje aan bijdraag. Verwacht geen honderden plantensoorten, maar ik heb wel enkele leuke plantjes aan democratische prijsjes in de aanbieding. Het is en blijft wel een kleinschalig project.
  • Je kan ook op het terras wat nagenieten van de tuin bij een koffie en een stukje zelfgebakken speculaas.

De tuin is makkelijk te bereiken, er is een bushalte op een steenworp van de tuin (lijn 313, Halte “Hakendover dorp”) met rechtstreekse connectie naar het station, en parking is er in theorie ook meer dan voldoende in onze straat.

16 gedachten over “Eco Tuindagen 2023

  1. Als je meer n de buurt zou wonen, kwam ik zeker langs!
    Ik wens je fijne dagen toe met veel geïnteresseerde bezoekers.

  2. Wij wensen je heel veel succes en droog zonnig weer. Het spijt ons dat wij op dat weekend niet langs kunnen komen daar we een 2-daagse tuinreis maken met onze plaatselijke VVPV afdeling. Nog een fijne week.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: