Lente

Na de veel te warme herfst, de stevige winterprik in december (tot -10°C hier, en 7 dagen op een rij met nachten kouder dan -5°C), en de vrij natte maanden januari en maart, was ik bezorgd dat er veel planten in de tuin averij zouden oplopen. De vrij kille aprilmaand zorgde er voor dat heel wat dingen niet leken terug te komen…

In de schaduwtuin is het Robertskruid terug gekomen.

Wanneer ik nu begin mei de situatie bekijk, kan ik alleen maar zeggen dat die schade best wel meevalt. Ik ben amper planten verloren. In april werd ook nog enkele keren late nachtvorst aangekondigd, maar ook dat bleek geen probleem.

De bloempluktuin staat helemaal vol

De volledige siertuin heeft ondertussen zijn onderhoud gehad, dit week-end moet de fruittuin nog volgen, en ook het gazon dient een eerste keer voor een stuk gemaaid te worden.

In de voortuin start de Nepeta met bloeien. De Lavendel vervangen door deze Nepeta was een goede beslissing.

Maar de tuin ziet er dus wel goed uit, volgens mij beter dan ooit. Er zijn wel enkele stukken border opnieuw aangelegd, en dus niet zo mooi dichtgegroeid, maar dat lost zich deze zomer wel op.

De nectartuin, met vooraan het stukje ‘droogteminnende tuin’ dat ik vorig jaar aanlegde. Er zijn nog wel wat stukjes die de planten moeten opvullen door wat te groeien. De blote aarde wordt sowieso bedekt met een laagje compost.

13 gedachten over “Lente

  1. Het is nu echt genieten van al dat frisse groen. Jullie tuin ziet er mooi uit.
    Wij hebben ook geen schade gehad noch van de hete droge zomer noch van de winter. Ik had wel veel zaad van planten waarvan ik doorgaans geen zaad heb (hete zomer) en heb veel gezaaid in de serre. Heb dan ook verschillende delen van de borders herschikt. Toch leuk in de tuin te werken!

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: