Bloemenweide

De margrieten in de bloemenweide werden dit jaar zo goed als allemaal kaalgevreten door de slakken. De planten die ik in de bloempluktuin heb gezet (zie boven) niet. Nochtans is er niet zo heel veel afstand tussen beide plantgroepen….

Ook het duizenblad is zo goed als volledig verdwenen. De grassen in de bloemenweide blijven ook erg fors groeien. De bloemenweide heeft er dus ooit beter uitgezien…

Ik heb ondertussen vers ratelaarzaad gekregen. Volgende week ga ik een stuk van de bloemenweide maaien, en dat ratelaarzaad uitzaaien. Op hoop van zegen.

Ik vertel ondertussen al jaren dat de eenjarige bolderik zou verdwijnen in de bloemenweide, maar er is één hoekje waar de plant echt moedig stand houdt… Dat is ook het enige stukje dat er echt fleurig uitziet, ook door het glad walstro dat het daar echt goed doet (niet zichtbaar op de foto).

4 gedachten over “Bloemenweide

  1. Bij mij zijn ze ook allemaal weg in de bloemenweide. Maar in het ‘gazon’ dat ik gefaseerd maai, staan ze nog. Ik denk dat het dus eerder daarmee te maken heeft. Ik ben vorig jaar zéér lui geweest en maar pas in oktober gemaaid. Zouden de margrieten daardoor ‘verstikt’ zijn?

  2. Gelijkaardig scenario hier, in de bloemenwei “in wording” zijn de margrieten en ook het duizendblad nagenoeg verdwenen. In de pluktuin daarentegen, waar selectief gewied wordt staan beiden te schitteren. De slakken hebben het daar dan wel weer gemunt op alle nieuwe aanplant. In de 10 jaar dat we hier zitten heb ik nog nooit zo veel last gehad van slakkenvraat, allemaal te wijten aan die natte zomer van vorig jaar, want aan slakkenpredatoren geen gebrek, maar alleen kregen ze de klus duidelijk niet geklaard. Karma denk ik , want terwijl ik vroeger altijd trots verklaarde dat ik van slakken geen last had, zie ik me nu genoodzaakt regelmatig op slakkenjacht te gaan.

  3. Ik heb geen ervaring met bloemenweiden. Heel veel slakken dit jaar wat ook logisch is in een ecologische tuin. Ook het enige dier dat ik dood. Wat er gelukkig enorm aanwezig is in de tuin zijn de onze lievevrouwebeestjes. Fijne week..

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: